Σουηδία: Τέλος οι περιορισμοί στα διαδικτυακά τυχερά παίγνια

Ανανεώθηκε:
καζίνο online

Η σουηδική κυβέρνηση θα τερματίσει τους προσωρινούς περιορισμούς που είχε αποφασίσει για το πάμε στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, αυτό πρόκειται να συμβεί στις 14 Νοεμβρίου.

Η πολιτική των περιορισμών στο διαδικτυακό παιχνίδι είχε εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2020. Ήταν ένα προστατευτικό μέτρο για τους Σουηδούς πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Μεταξύ άλλων, οι νόμιμες εταιρίες αναγκάστηκαν να επιβάλουν υποχρεωτικό όριο εβδομαδιαίας κατάθεσης 5.000 SEK (480 €) σε λογαριασμούς παικτών.

Τα μέτρα προστασίας, που επρόκειτο να αναθεωρούνται σε τριμηνιαία βάση, είχαν παραταθεί αρκετές φορές από τον Άρνταλαν Σεκαράμπι, Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Σουηδίας.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Η κυβέρνηση επικρίθηκε επειδή συνέχισε να επιβάλλει μέτρα στο διαδικτυακό, ενώ παράλληλα είχαν αρθεί στην πλειονότητά toyw οι δημόσιοι περιορισμοί για τον κορωνοϊό στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η εμπορική ένωση Branschföreningen för Onlinespel (BOS) είχε επικρίνει τα μέτρα, αναφέροντας ότι τα προσωρινά ανώτατα όρια καταθέσεων είχαν μειώσει δραστικά τη συμμετοχή παικτών.

Ανεξάρτητα από τον τερματισμό των προσωρινών περιορισμών, οι εταιρίες τυχερών παιγνίων στη χώρα προετοιμάζονται για μεγάλες αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει τις προτάσεις της «Έρευνας Αγοράς Τυχερών Παιχνιδιών» («Spelmarknadsutredningen»).

Η εν λόγω έρευνα αγοράς προτείνει στη Σουηδία να επιβάλει ελέγχους στη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών και να εισαγάγει καθεστώς αδειοδότησης για τους παρόχους λογισμικού.