*Δεύτερη αναμέτρηση για τα πλέι άουτ της Σέριε Β. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας δεν ακολουθεί παράταση, αλλά θα υποβιβαστεί στη Σέριε C η Σαμπντόρια που τερμάτισε χαμηλότερα στην κανονική διάρκεια.
*Στην πρώτη αναμέτρηση: Σαμπντόρια – Σαλερνιτάνα 2-0
*Στην κανονική διάρκεια: Σαλερνιτάνα – Σαμπντόρια 3-2, Σαμπντόρια – Σαλερνιτάνα 1-0
*NG στα 5/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε εκτός έδρας (2-0) από τη Σαμπντόρια. Τα γκολ πέτυχαν οι Μέουλενστιν (39′) και Κούρτο (86′). Με δέκα ολοκλήρωσαν αμφότερες (90+2′ Μπορίνι / 90+6′ Στογιάνοβιτς).
Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Σαλερνιτάνα στο “Luigi Ferraris” γνωρίζοντας την ήττα από τη Σαμπντόρια, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι άουτ της Σέριε Β.
Δυσκολεύτηκε να γίνει απειλητική, αν και είχε την κατοχή μπάλας από το ξεκίνημα, δημιουργώντας μόλις δύο ευκαιρίες που βρήκαν στόχο και ολοκληρώνοντας με 0.62 xGoals.
Πλέον καλείται να επικρατήσει τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της Ιταλίας.
Για λόγους συσπείρωσης ο προπονητής Μαρίνο συμπεριέλαβε στην αποστολή του όλους τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και τον τιμωρημένο Στογιάνοβιτς.
Στατιστικά
*NG στα πέντε τελευταία παιχνίδια της.
*2-3 γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (2-0) της Σαλερνιτάνα.
Άρπαξε από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που της δώθηκε για αποφυγή του υποβιβασμού στη Σέριε C, κάνοντας το πρώτο βήμα για παραμονή μπροστά στο κοινό της.
Η Σαμπντόρια προηγήθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τη Σαλερνιτάνα τέσσερα λεπτα πριν τα 90′.
Πήρε τον δεύτερο ρόλο στην αναμέτρηση έχοντας κατοχή μπάλας 37%, δημιούργησε πέντε μεγάλες ευκαιρίες και ολοκλήρωσε με 1.87 xGoals.
Οι “μπλουτσερκάτι” θα πετύχουν τον στόχο τους με νίκη, ισοπαλία και ήττα με ένα γκολ διαφορά. Νοκ άουτ τέθηκε ο Κράνιο, τιμωρημένος ο Μπορίνι, αρκετές οι απουσίες.
Στατιστικά
*Κράτησε το μηδέν στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.
*NG στα 8/9 τελευταία παιχνίδια της.
