22η αγωνιστική
*Under 2.5 τα 8/9 συνολικά παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες.
*Στον πρώτο γύρο (29/10): Μπαστιά – Ροντέ 2-2
ΡΟΝΤΕ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Γκρενόμπλ, για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με τον Καντιού στο 12ο λεπτό, για να δεχθεί στην πορεία την ανατροπή (17′, 71′).
Την τρίτη διαδοχική της ήττα γνώρισε η Ροντέ, μετά και από εκείνες κόντρα σε Γκινγκάμπ (3-0 εκτός) και Αζαξιό (1-2 εντός). Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ντιντιέ Σαντινί φιλοξενήθηκε από τη Γκρενόμπλ, κόντρα στην οποία έμεινε με άδεια χέρια, μετά και το τελικό 2-1.
Αν και έχασε μοναδική στιγμή στα πρώτα δευτερόλεπτα, δεν πτοήθηκε και δέκα λεπτά μετά πήρε τα ηνία. Λίγο αργότερα δεν κατάφερε να κάνει το 0-2 και στην εξέλιξη της φάσης είδε τη γηπεδούχο να ισοφαρίζει. Ισορροπημένο και με εκατέρωθεν στιγμές το μεταξύ τους έκτοτε, όμως δεν είχε απάντηση στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε στο 71′ και δεν απέφυγε τα χειρότερα.
Έφτασε έτσι τις τέσσερις ήττες στις πέντε τελευταίες στροφές, οπότε και με 23 βαθμούς παραμένει χαμηλά και στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Επικράτησε στα 3/5 πιο πρόσφατα εντός της, στα οποία υπέστη και δυο ήττες.
Απέκτησε τον μέσο Τρουιγιέ, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ενώ πήρε δανεικό από την Κλερμόν τον νεαρό πορτιέρο Ντιό.
Στατιστικά
*2-3 Goals τα έξι τελευταία παιχνίδια της.
*2-3 Goals τα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.
ΜΠΑΣΤΙΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Μετς, για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με τον Μπλε στο 11ο λεπτό, για να δεχθεί την ισοφάριση με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Έπαιζε με δέκα παίκτες από το 64′, όταν και αποβλήθηκε ο Ετογκά.
Μακριά από τις επιτυχίες έμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι η Μπαστιά. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Μπενουά Ταβανό υποδέχθηκε την Μετς, με την οποία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
Εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη άμυνα και ευτύχησε να πάρει από πολύ νωρίς το προβάδισμα, ενώ παρότι είχε ευκαιρίες έκτοτε, δεν κατάφερε να διευρύνει τα τέρματα της μέχρι την ανάπαυλα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας είχε και δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έμεινε με δέκα παίκτες. Δεν άντεξε όμως μέχρι το φινάλε, καθώς στις καθυστερήσεις έκανε πέναλτι και δέχθηκε την ισοφάριση.
Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία, μετά και το εντός 1-1 με την Πο, έφτασε τους 27 βαθμούς και για την ώρα βρίσκεται στο μέσο της κατάταξης, στο +5 από την τελευταία τριάδα. Δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο διπλό στις οκτώ τελευταίες εξόδους της (0-4-4), σκοράροντας μια φορά στις τέσσερις πιο πρόσφατες.
Πήρε δανεικό από τη Στρασμπούργκ τον εξτρέμ Σεμπάς. Τη δεύτερη από τις οκτώ συνολικά αγωνιστικές της τιμωρίας του εκτίει ο κόουτς Ταβενό.
Στατιστικά
*Under 2.5 τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.
*No Goal τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.
