+25

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 04 / 07 / 2022

Προβληματισμός εντός και εκτός συνόρων για το φόρο στα τυχερά παίγνια

στοίχημα ίντερνετ

Μετά από την αντίδραση της Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας – που βρίσκεται στη διαδικασία σύστασης – προέκυψαν νέοι προβληματισμοί για τη μεταβολή στη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας. Ειδικότερα, για το θέμα τοποθετήθηκε η Διεθνής Ένωσης Εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχηματισμού.

Δες εδώ τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους υπουργούς που ασχολούνται με το ζήτημα έστειλε ο Πιερ Τουρνιέ, Διεθνής Διευθυντής της Betting & Gaming Council (BGC). Σε αυτή, τονίζει την έντονη διαφωνία του οργανισμού και των στοιχηματικών που συμμετέχουν σε αυτόν για την αλλαγή στον νόμο, που προέκυψε ξαφνικά.

Ακόμη, επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να πληγούν οι επενδύσεις διεθνών ομίλου στοιχηματισμού μελλοντικά στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει αύξηση στη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια. Αυτή είναι στα χαρτιά να ισχύσει από τον ερχόμενο Μάρτιο. Στόχος είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να προωθηθούν σε σωματεία ποδοσφαίρου στην ελληνική επικράτεια.

Η BGC αναφέρει επιπλέον πως η κίνηση για να βοηθηθούν τα αθλητικά αυτά σωματεία είναι ενάντια στους κανόνες της Ε.Ε. όσον αφορά τις έκτακτες ενισχύσεις από το κράτος. Με αποτέλεσμα να προκύπτει δυνατότητα να “αμφισβητηθεί τόσο από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, όπως λέει χαρακτηριστικά επί λέξει.

Με βάση τη νέα ρύθμιση, τα κέρδη πλέον θα φορολογούνται ανά δελτίο σε 4 κλίμακες. Φόρος δεν θα υπάρχει για κέρδη μέχρι 100 ευρώ, θα ανέρχεται στο 2,5% για κέρδη 100 – 200 ευρώ, 5% για κέρδη 200 – 500 ευρώ και 7,5% για κέρδη πάνω από 500 ευρώ. Μάλιστα, θα είναι πιο χαμηλός από των τωρινό φόρο, που κυμαίνεται στο 15-20%.

Καθώς θα αφορά πολλούς περισσότερους χρήστες, οι στοιχηματικές θεωρούν ότι θα αποτρέψει πολλούς από το να ασχοληθούν με το στοίχημα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να αναζητήσουν παράνομες αγορές. Κάτι άλλο που φαίνεται να τις απασχολεί είναι η προσαρμογή τους στις τεχνικές απαιτήσεις της νέας φορολογίας μέχρι τη διορία του Μαρτίου 2021.

Εν τω μεταξύ, έχει πλέον τελειώσει η πρώτη φάση για τη λήψη νόμιμων αδειών, με κατάθεση αιτήσεων από online στοιχηματικές, ανάμεσα σε αυτές και διεθνείς όμιλοι, και αναμένεται η επικύρωση από την Ε.Ε.Ε.Π.

Λήδα Χούκλη
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Από το 2010 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Μέσα από τη θητεία μου σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυρίως της Αθήνας και ατελείωτες ώρες παρουσίας σε γήπεδα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου. Με καθημερινή ενασχόληση με τον χώρο του ελληνικού αλλά και του... Διαβάστε Περισσότερα
Λήδα Χούκλη

Διάβασε επίσης

Betsson Quiz* για τον 1 χρόνο Betsson!

Η Betsson γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα και σας γεμίζει δώρα με ένα ξεχωριστό Quiz*. Απαντώντας...