Μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκονται οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, ίσως και πριν από την 21η Ιουλίου, να επιβάλλει απαγόρευση διαφημίσεων από στοιχηματικές εταιρίες στις φανέλες των συλλόγων. Αυτοί, από την πλευρά τους, κλήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να ψηφίσουν αν επιθυμούν να αποσύρουν εθελοντικά τις χορηγίες από bookmakers ή casino.

Οι μισές από τις 20 ομάδες του κορυφαίου επιπέδου στην Αγγλία είχαν χορηγίες από στοιχηματικές πλατφόρμες την προηγούμενη σεζόν. Η Πρέμιερ Λιγκ δε θα έλεγε όχι σε μία εθελοντική απόσυρση των συγκεκριμένων διαφημίσεων, ωστόσο ζητά μία μεταβατική περίοδο τριών ετών. Βέβαια, για να γίνει δεκτή μία τέτοια απόφαση, πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της οι 14 από τους 20 συλλόγους της λίγκας.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Οι τελευταίοι ενημερώθηκαν μέσω e-mail τη Δευτέρα (04/07) και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαγορευτούν άμεσα οι διαφημίσεις που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια, ωστόσο θεωρείται ότι αν οι ομάδες δείξουν καλή θέληση και προχωρήσουν εθελοντικά στην απόσυρση των σχετικών χορηγιών, έστω και σταδιακά, θα υπάρξει ανοχή από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Η Έβερτον και η Μπόρνμουθ, για παράδειγμα, υπέγραψαν πρόσφατα νέες συμφωνίες με στοιχηματικές εταιρείες, ενώ η Κρίσταλ Πάλας απέσυρε τη δική της.

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είναι πιθανόν να επηρεαστούν λιγότερο, αν τελικά αποσυρθούν οι διαφημίσεις στοιχηματικών εταιριών, καθώς είναι σε θέση να προσελκύσουν χορηγούς από άλλους τομείς. Ο αντίκτυπος, όμως, στις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών θα είναι τεράστιος. Η Football League (Τσάμπιονσιπ, Α’ και Β’ Αγγλίας) έχουν ως βασικό σπόνσορα την Sky Bet και υπολογίζεται ότι θα χαθούν γύρω στα 40.000.000 λίρες ετησίως!

Μακροχρόνια Στοιχήματα για την Πρέμιερ Λιγκ στη sportingbetgr