+22

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 29 / 06 / 2022

Poker Strategy: Τα επικίνδυνα σημεία ενός τουρνουά (B’)

Η κατάκτηση ενός τουρνουά μόνο εύκολη δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Κανείς όμως δε χρειάζεται μόνο τύχη για να φτάσει στην κορυφή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η αναγνώριση των επικίνδυνων σημείων και η αποφυγή ή σωστή αντιμετώπισή τους. Ο Ρος Τζάρβις παρουσιάζει τα σημαντικότερα από αυτά.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου, ανέλυσε το πολύ tight παιχνίδι με μικρό stack καθώς και το υπερβολικά aggressive παιχνίδι όταν κάποιος είναι big-stack. Στο δεύτερο κομμάτι αναφέρεται στο τιλτ, στην αντιμετώπιση των πολύ επιθετικών παικτών και την επιρροή των χρηματικών επάθλων. Διαβάσετ παρακάτω τη συνέχεια του αφιερώματος:

3. Το τιλτ

Μπορεί να σας χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένετε και μπορεί να το προκαλέσουν ένα σωρό λόγοι. Ένα bad beat, ένας ενοχλητικός παίκτης στο τραπέζι ή κάτι τελείως τυχαίο, όπως το να ρίξει κάποιος το αναψυκτικό του πάνω σας κατά λάθος. Όποιος όμως και αν είναι ο λόγος, οι συνέπειές του μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικές για εσάς. Είναι κομβικό να μπορείτε να διατηρείτε τη λογική στη σκέψη σας ανά πάσα στιγμή.

Συνήθως υπάρχει ένας απλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι βρίσκεστε all-in με άσσους απέναντι σε ρηγάδες για ένα τεράστιο pot. Όλα δείχνουν καλά μέχρι που ένας ρήγας-μαχαιριά έρχεται στο river.

Είναι πολύ εύκολο και απολύτως λογικό να τιλτάρετε όταν βλέπετε όλες αυτές τις -δικαιωματικά δικές σας- μάρκες να μην κατευθύνονται προς το μέρος σας. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και μετρήστε το stacks σας ώστε να ξέρετε με πόσα big blinds έχετε μείνει ακριβώς. Είναι σημαντικό να ξεχάσετε αυτό που μόλις έγινε και να συγκεντρωθείτε ξανά στο παιχνίδι και στο πώς μπορείτε να ανατρέψετε την παρούσα κατάσταση.

Παρόμοιας αντιμετώπισης χρήζουν και όλες οι άλλες αιτίες του τιλτ. Σας ενοχλεί η κουβέντα των παικτών στο τραπέζι; Βάλτε ακουστικά και σταματήστε να τους ακούτε. Σας εκνεύρισε ένα λάθος του dealer που σας κόστισε σε μάρκες; Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν θα το έκανε επίτηδες.

Και αν καμία λογική αντίδραση δε σας βοηθήσει, φανταστείτε τους φίλους σας να σας ρωτάνε πώς πήγε εκείνο το τουρνουά που παίζατε. Θα προτιμούσατε να τους πείτε ότι παίξατε καλά ή ότι τελικά ‘καρφώσατε’ το τουρνουά λόγω τιλτ;

4. Οι big-stack bullies

Το παιχνίδι μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικό εάν υπάρχει ένας loose-aggressive παίκτης που ‘τρομοκρατεί’ το τραπέζι με το μεγάλο του stack. Μπορεί να σας ‘κλέβει’ spots στα οποία θέλατε να κάνετε ένα move και εσείς να μη μπορείτε να αντιδράσετε.

Όλοι οι aggressors όμως μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο. Εσείς πρέπει να καταλάβετε πού είναι αυτό το σημείο, κάνοντας για παράδειγμα 3-bets όταν πιστεύετε ότι παίζει συχνά out of line. Ακόμα και αν απαντήσει με κάποιο 4-bet και αναγκαστείτε να πάτε πάσο, την επόμενη φορά που θα έχετε καλό φύλλο, θα ξέρετε ότι είναι πιο πιθανό να πάρετε max value.

Το ίδιο ισχύει και για το postflop παιχνίδι. Μπορείτε να αποτιμήσετε το μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει με την επιθετικότητά του και να αντιδράσετε ανάλογα. Για παράδειγμα κάνοντας float ή bluff-raises σε dry boards όπως το Κ-6-3, τα οποία πιστεύετε πως είναι δύσκολο να τον έχουν βοηθήσει.

Επίσης δε χρειάζεται να ‘κυνηγάτε’ την ευκαιρία να βρεθείτε απέναντί του σε ένα pot. Οι περισσότεροι hyper-aggressive παίκτες έχουν το μειονέκτημα ότι δεν προσαρμόζουν το παιχνίδι τους απέναντι στα διαφορετικά είδη αντιπάλων. Αν δείτε ότι ο αντίπαλος δε δίνει σημασία στο table image του κάθε παίκτη, απλά περιμένετε ένα καλό φύλλο και προσπαθήστε να τον παγιδέψετε.

5. Η επιρροή των χρηματικών επάθλων

Η ευκαιρία να κερδίσεις χρήματα που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή δεν έρχονται πολύ συχνά σε γενικές γραμμές. Κάτι που δεν ισχύει για αυτούς που παίζουν πόκερ. Ακόμα και σε τουρνουα με σχετικά μικρό buy-in μπορεί κανείς να κερδίσει ένα έπαθλο καλύτερο από μισθούς ενός χρόνου.

Είναι επομένως αναμενόμενο για κάποιους παίκτες, κυρίως ερασιτέχνες, το να είναι πολύ περισσότερο διστακτικοί και φοβισμένοι στις κινήσεις τους όταν πλησιάζει το bubble ή όταν μπαίνουν στο τελικό τραπέζι ενός τουρνουά όπου οι διαφορές των επάθλων είναι τεράστιες.

Το παραπάνω δεν είναι κατακριτέο αλλά θα βοηθούσε πολύ το παιχνίδι σας εάν μπορούσατε να βγάλετε τα χρήματα από το κεφάλι σας. Η συμβουλή μου είναι να στοχεύετε μόνο στη νίκη, χωρίς να κοιτάτε τα χρηματικά έπαθλα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε λάθη όπως για παράδειγμα να παίξετε ένα μεγάλο pot με οριακό φύλλο όταν υπάρχει κάποιος παίκτςη με 5 big blinds.

Φυσικά υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες το tight παιχνίδι με σκοπό την αναρρίχηση στην τελική κατάταξη μοιάζει ως η ιδανική στρατηγική, αλλά αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι εάν βρισκόσασταν μια ανάσα από το τελικό τραπέζι του WSOP Main Event, όπου υπάρχουν προοπτικές για συμφωνίες χορηγείας και προβολής από τα media.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Και εκτός εαν το επόμενο payjump είναι ικανό από μόνο του να σας αλλάξει τη ζωή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην το αφήσετε να σας επηρεάσει.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...