+25

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 05 / 07 / 2022

Poker Strategy: Ο ρόλος της τύχης στο πόκερ

Ο επαγγελματίας παίκτης, Άλεκ Τορέλι, γράφει στο πιο πρόσφατο post του στο προσωπικό του blog στο PokerNews.com για το ρόλο της τύχης στο πόκερ. Ο Τορέλι παρουσιάζει τις σκέψεις του για τα cash games και τα τουρνουά μέσα από την προσωπική του εμπειρία.

“Τα τουρνουά είναι από τη φύση τους μια πολύ πιο απλή μορφή πόκερ. To μικρό διάστημα που είναι deep stacked τελειώνει γρήγορα και το παιχνίδι γίνεται αρκετά “στοιχειώδες”.

Δε λέω ότι δεν υπάρχει ικανότητα ή ότι οι έμπειροι παίκτες τουρνουά δεν είναι καλύτεροι στο να επιλέγουν spots, αλλά τα margins είναι πολύ μικρότερα και η διάρκεια παιχνιδιού δεν είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς τις προοπτικές κάποιου.

Λέγεται συχνά ότι λίγοι είναι αυτοί, που μπορούν να κάνουν τη μετάβαση ή να είναι επιτυχημένοι τόσο σε τουρνουά όσο και σε cash games. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια. Το γεγονός είναι ότι λίγοι παίκτες τουρνουά μπορούν να κερδίσουν στα high-stakes cash games, ενώ όλοι οι παίκτες των high-stakes cash games μπορούν να κερδίσουν σε τουρνουά.

Οι λόγοι

Ο πρωταρχικός λόγος, που οι καλύτεροι παίκτες επιλέγουν τα cash games είναι προφανής. Υπάρχουν περισσότερα χρήματα. Άλλοι λόγοι είναι πιο αδιευκρίνιστοι.

Πολλοί παίκτες πόκερ προτιμούν να παραμένουν ανώνυμοι. Το να χαρακτηρίζεται κανείς επαγγελματίας εμποδίζει την ικανότητά του να παίξει στα εκπληκτικά παιχνίδια, όπου εμπλέκεται η “πολιτική”.

Ποιος θέλει να παίζει με κάποιον, που κερδίζει πάντα;

Μερικοί αποφεύγουν τα τουρνουά λόγω της φορολογίας. Στη Σουηδία, για παράδειγμα, από όπου προέρχονται μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, υπάρχει φορολογία της τάξης του 50% στα κέρδη από τουρνουά. Σε συνδυασμό με την αύξηση στο κόστος μετακίνησης και διαμονής, είναι πολύ δύσκολο για έναν παίκτη τουρνουά να έχει μακροχρόνιο κέρδος.

Η διαφορά

Τα cash games είναι πιο δύσκολα επειδή οι παίκτες, κάθονται με περισσότερα χρήματα σε σχέση με τα blinds. Όσο μεγαλύτερα τα stacks, τόσο δυσκολότερες οι αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για παιχνίδι και περισσότερες αποφάσεις να παρθούν στο river.

Οι αποφάσεις στο river είναι εκεί όπου οι καλοί παίκτες εκμεταλλεύονται τους αντιπάλους τους επειδή είτε έχεις 100% ή 0% πιθανότητα να κερδίσεις. Αν κάνεις λάθος, κάνοντας πάσο τα καλύτερα φύλλα όταν το pot είναι $10.000, αυτό σου μένει. Μετάφραση: Πολύ λιγότερο variance και πολύ λιγότερη τύχη.

Εξήγηση των τουρνουά

Αν και μπορεί να έχουν ικανότητες, όταν τα αστέρια των τουρνουά κερδίζουν συνεχώς, είναι πάντα ευνοούμενοι από αυτό που ο Νασίμ Ταλέμπ αποκαλεί “επαγγελματίας coin flipper”.

Αν κάποιος συμμετάσχει σε διαγωνισμό κορώνα-γράμματα με 10.000 ανθρώπους, κάποια στιγμή θα υπάρχει ένας νικητής. Σίγουρα, αυτός θα γράψει βιβλίο για το πώς κέρδισε του αντιπάλους του στο στρίψιμο κέρματός. Αλλά θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι αυτός είναι καλύτερος από εσένα ή εμένα;

Αυτό ίσως είναι λίγο δραματικό, επειδή υπονοεί ότι, όπως το κορώνα-γράμματα, έτσι και το τουρνουά δεν χρειάζεται ικανότητα. Αν και αυτό δεν είναι αλήθεια, η ποσότητα που υπάρχει, δεν είναι αρκετή για να εγγυηθεί τα αποτελέσματα.

Η εμπειρία μου

Ήμουν τυχερός στο να έχω ένα καλό ρεκόρ σε τουρνουά. Με αυτό, είχα κάποια έκθεση, χορηγούς και (ίσως να μην το άξιζα) αναγνώριση στη βιομηχανία. Όσο κι αν κατακρίνω τα τουρνουά, έχω κερδίσει πολλά από την εμπειρία μου σε αυτά. Για αυτό είμαι ευγνώμων.

Ο 16χρονος μέσα μου ονειρεύεται ακόμα το τελικό τραπέζι ενός μεγάλου event με τηλεοπτική κάλυψη. Είναι ένα συναίσθημα, που δεν χάνεται.

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει το WSOP, ορκίζομαι να συγκεντρωθώ περισσότερο στα cash επειδή έτσι βγάζω χρήματα. Αλλά, όταν σηκώνομαι το πρωί και ακούω ότι το event με buy-in $5.000 έχει 1.400 συμμετοχές και προσφέρει $1.000.000, μερικές φορές, δεν μπορώ να κρατηθώ. Πρέπει να παίξω”.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...