+58

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 03 / 07 / 2022

Poker Strategy: Κλέβοντας τους κλέφτες

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να γίνει κανείς κερδισμένος παίκτης. Υπάρχουν όμως μερικές απλές και εύκολες στη χρήση στρατηγικές κινήσεις, που μπορούν να εφοδιάσουν το παιχνίδι σας με χρήσιμα εργαλεία και να κάνουν τη διαφορά στα αποτελέσματα των προσπαθειών σας.

Η σειρά των άρθρων στρατηγικής του Pokerlistings.com συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την κίνηση του re-steal. Πρόκειται για μια στρατηγική που μοιάζει αρκετά στο light 3-bet και που θα σας αποφέρει κέρδος, στρέφοντας την επιθετικότητα των αντιπάλων σας εναντίον τους.

Όσο παίζετε και αποκτάτε εμπειρία στα τραπέζια, θα σας φαίνεται όλο και πιο συνηθισμένο παίκτες από late positions να κάνουν raise με σκοπό να “κλέψουν” τα blinds, κυρίως στα τουρνουά. Η γνώση του πότε είναι επικερδές να επιχειρήσετε ένα re-steal, θα σας αποφέρει όχι μόνο τα blinds, αλλά και το raise του αντιπάλου σας.

Tι είναι; Το re-steal αναφέρεται στην πραγματοποίηση 3-bet στα σημεία εκείνα στα οποία υποψιάζεστε ότι κάποιος παίκτης, συνήθως κάποιος που παίζει loose aggressive, έκανε raise με σκοπό να κλέψει τα blinds.

Γιατί; Οι καλοί παίκτες γνωρίζουν πως όταν όλοι οι υπόλοιποι πριν από αυτούς έχουν κάνει πάσο και οι ίδιοι βρίσκονται κοντά στο button, μπορούν ανοίξουν επικερδώς το pot με μεγάλο εύρος φύλλων. Το wide range τους κάνει ευάλωτους, αφού πολλές φορές το φύλλο τους δεν είναι αρκετά δυνατό ώστε να “αντέξει” ένα 3-bet.

Πότε; Χρησιμοποιείται κυρίως σε τουρνουά και Sit-n-Go’s, όταν τα blinds έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να αξίζει η απόπειρα κλοπής τους. Συνηθισμένες θέσεις για την κίνηση αυτή είναι τα blinds, παρότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις που έχετε πλεονέκτημα θέσης απέναντι στον αντίπαλο.

Ποιος; Η στρατηγική αυτή λειτουργεί αποτελεσματικότερα απέναντι σε καλούς παίκτες, αφού είναι πιο πιθανό να κάνουν raise-fold με ένα οριακό φύλλο.

Κάνοντας re-steal με τον σωστό τρόπο

Για να είμαστε ξεκάθαροι, όταν κάνετε re-steal σημαίνει πως μπλοφάρετε, εννοώντας ότι πιστεύετε πως το φύλλο σας είναι χειρότερο από αυτό του αντιπάλου σας. Όταν κάνετε 3-bet και νομίζετε πως έχετε το καλύτερο φύλλο σημαίνει ουσιαστικά ότι κάνετε raise για value.

Συνεπώς, αφού μπλοφάρετε και προσπαθείτε να κάνετε τον αντίπαλο να εγκαταλείψει την παρτίδα, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να πάει πάσο, δίνοντάς σας το pot. Όταν ψάχνετε σημεία για να πραγματοποιήσετε ένα re-steal, πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψην την εικόνα του αντιπάλου στο τραπέζι, το δικό σας table-image, τη θέση σας και φυσικά τα φύλλα σας.

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι του σκεπτικού σας, πρέπει να αφορά στην υπόλοιπη παρτίδα, σε περίπτωση που δεχτείτε call. Το να βρεθείτε εκτός θέσης σε ένα 3-bet pot δεν είναι το ιδανικό σενάριο όταν παίζετε. Είναι αρκετά εύκολο να “χαθείτε” ή να κάνετε κάποιο λάθος στην παρτίδα, ιδίως αν είστε σχετικά άπειρος παίκτης.


Κλέβοντας από τους κλέφτες

Το re-steal βασίζεται στην επιθυμία μερικών αντιπάλων σας να “γδύσουν” το τραπέζι από τα blinds και antes. Όλη η ουσία βρίσκεται στο να μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτους τους παίκτες. Ψάξτε για αυτούς που είναι γενικά καλοί. Εάν χρησιμοποιούν μια κερδοφόρα στρατηγική, είναι αρκετά πιθανό να ανοίγουν το pot από late positions.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να μιλάμε και για loose παίκτες, που παίζουν και επιθετικά. Είναι όμως βασικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε τους maniacs που θα απαντήσουν με auto-shove στο 3-bet σας, ή τους calling stations που θα κάνουν call με οποιαδήποτε δύο φύλλα, από τους παίκτες που αποτελούν το στόχο σας. Αυτούς δηλαδή που είναι διατεθειμένοι να κάνουν raise-fold με οριακά φύλλα.

Να δίνετε προσοχή στη δράση του τραπεζιού και στην preflop συμπεριφορά των παικτών. Να εφαρμόζετε την κίνηση απέναντι σε αυτούς που κάνουν πάντα ή σχεδόν πάντα raise από το cutoff και μετά.

Table image σας και αξιοπιστία

Όπως όλοι οι καλοί απατεώνες, έτσι και εσείς πρέπει να γίνεστε πιστευτοί αν θέλετε να περάσετε μια τέτοια μπλόφα. Για αυτό το λόγο πρέπει να έχετε συναίσθηση του table image που έχετε στο τραπέζι, καθώς και το αντίστοιχο του αντιπάλου σας.

Για παράδειγμα, αν σας μοιραστούν καλά φύλλα σε αρκετές συνεχόμενες παρτίδες και κάνετε απανωτά raises και 3-bets, το υπόλοιπο τραπέζι θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσπιστο για τη δύναμη των φύλλων σας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες να περάσει η μπλόφα σας, όταν αποφασίσετε να την εκτελέσετε. Γενικά, η εικόνα που ταιρίαζει καλύτερα στο re-steal είναι ενός tight-aggressive παίκτη.

Τα φύλλα σας και η θέση σας

Όταν φτάσετε στο σημείο να αναγνωρίζετε τα σωστά σημεία για να εκτελέσετε τη συγκεκριμένη κίνηση, υπάρχουν μερικοί ακόμα παράγοντες τους οποίους οφείλετε να σκεφτείται προτού λάβετε την τελική σας απόφαση. Η θέση είναι αρκετά σημαντική, και παρότι το re-steal γίνεται τις περισσότερες φορές από τα blinds, η πιο αποτελεσματική στρατηγική μακροχρόνια είναι να εκτελείται από το button.

Οι παίκτες γίνονται ακόμα πιο απρόθυμοι στο να κάνουν call όταν ξέρουν πως πρόκειται να παίξουν το pot εκτός θέσης. Αυτό ισχύει κυρίως στους καλούς, σκεπτόμενους παίκτες, στους οποίους άλλωστε στοχεύετε. Επίσης, παρόλο που επιθυμείτε το πάσο από τον αντίπαλο, οι κάρτες που έχετε στο χέρι σας εξακολουθούν να έχουν σημασία.

Στο κάτω κάτω, σε περίπτωση που δεχτείτε call, θα πρέπει να παίξετε και την υπόλοιπη παρτίδα με αυτές. Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε προσπάθεια για re-steal με χέρια όπως για παράδειγμα A-6 ή K-Q, διότι αν δεχτείτε call, θα είστε συνήθως dominated.

Χαμηλά suited connectors και μικρά ζευγάρια αποτελούν ενδεδειγμένα φύλλα για τέτοιες περιπτώσεις. Με αυτά είτε θα χτυπήσετε κάτι αρκετά καλό στο flop, είτε θα αστοχήσετε πλήρως, οπότε θα μειώσετε τις πιθανότητες σας να χάσετε περισσότερα χρήματα στη συνέχεια της παρτίδας, εάν έχετε το χειρότερο φύλλο.

Το re-steal στην πράξη

Ίσως στο πιο ακραίο παράδειγμα που έχει καταγραφεί ποτέ από κάμερα, ο Φιλ Άιβι μας δείχνει γιατί η κίνησ η δουλεύει τόσο καλά απέναντι σε σκεπτόμενους αλλά και επιθετικούς παίκτες. Η παρτίδα ξεκινάει με την απόπειρα re-steal του Άιβι από το big blind και μερικές στιγμές αργότερα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...