+23

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 01 / 07 / 2022

Poker Strategy: Επιβιώνοντας με push/fold στρατηγική

Δεν υπάρχει μία απλή συνταγή για να γίνει κανείς ένας παίκτης πόκερ με μεγάλα κέρδη, αλλά υπάρχουν αρκετές συμβουλές για να την εκτέλεση απλών στρατηγικών κινήσεων, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα σε ένα session σας ή στο τέλος μίας περιόδου.

Σήμερα το Pokerlistings.com αναφέρεται στην στρατηγική push/fold, δηλαδή τη στρατηγική σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όταν οι μοναδικές σωστές -μαθηματικά- επιλογές σε εκείνο το σημείο είναι να βάλετε όλες τις μάρκες σας στο κέντρο (all-in) ή να επιλέξετε το πάσο.

Με το να περιορίσετε τις πιθανές επιλογές σας σε δύο απλές κινήσεις όταν το stack σας έχει μικρύνει επικίνδυνα, δίνετε στον ευατό σας την καλύτερη ευκαιρία για να ανακτήσετε μάρκες αλλά και ελπίδες για ένα deep run στο τουρνουά.

Με το να κάνετε all-in ή πάσο στις σωστές στιγμές θα καταφέρετε να:

– χρησιμοποιήσετε το stack σας σωστά για να πάρετε τα blinds και τα antes

– αποφύγετε την απώλεια πολύτιμων μαρκών μετά από limps ή raises που καταλήγουν σε fold

– πετύχετε σημαντικούς διπαλσιασμού του stack.

Tι είναι; Είναι μία στρατηγική η οποία περιγράφεται από το όνομά της. Μειώνετε τις επιλογές σας κάνοντας all-in ή πάσο πριν το flop.

Γιατί; Όταν το stack σας πέσει κάτω από τα 10 blinds δεν έχετε τη δυνατότητα να σπαταλάτε μάρκες με limps και raises μόνο και μόνο για να αναγκαστείτε να πάτε πάσο αργότερα στην ίδια παρτίδα. Με το να κάνετε all-in ή πάσο, εκμεταλλεύεστε στο έπακρο το μέγεθος του stack σας.

Πού; Η στρατηγική push/fold χρησιμοποιείται σε τουρνουά και Sit & Go’s, όπου οι καταστάσεις shortstack παιχνιδιού είναι συχνές εξαιτίας της αύξησης των blinds.

Πότε; Η στρατηγική push/fold εισέρχεται στο παιχνίδι όταν έχετε περίπου 10 blinds.

H σωστή χρήση της στρατηγικής

Οι νέοι παίκτες πόκερ, πρέπει να προσπαθούν να μετατρέψουν τις αποφάσεις τους σε όσο πιο απλές και ξεκάθαρες γίνεται. Η συγκεκριμένη στρατηγική εφαρμόζει πλήρως την παραπάνω ιδέα και κατανοώντας μερικά απλά concepts, θα είστε έτοιμοι να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις όταν έχετε μικρό stack σε τουρνουά.

Ο ορισμός του “shortstack” διαφοροποιείται ανάλογα με το ποιόν θα ρωτήσετε, ωστόσο είναι κοινά αποδεκτό ότι ένα stack γύρω στα δέκα blinds (και λιγότερο) θεωρείται μικρό.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ το μέγεθος του stack σας σε σύγκριση με τα blinds και ο αριθμός 10 είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο αφύπνισης.

Γιατί το all-in είναι καλύτερο από ένα απλό raise;

Όταν είστε σε κατάσταση shortstack, η μεγαλύτερη έννοιά σας είναι να επιβιώσετε στο τουρνουά και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε κάτι τέτοιο, είναι να αποφύγετε την “αντιπαράθεση”.

Υποθέστε ότι έχετε 10 big blinds και όλοι κάνουν πάσο σε έσας που βρίσκεστε στο button. Κάνετε ένα raise 3x (3 φορές το bb) και ο παίκτης που βρίσκεται στο big blind έχει  .

Πολλοί παίκτες θα έκαναν call στο raise σας με τα συγκεκριμένα
φύλλα, αλλά θα πήγαιναν πάσο αν ανακοινώνατε all-in, βάαζοντας στο κέντρο και τα 10 blinds σας.

Eάν δεν έχετε ένα premium χέρι, όπως ΑΑ, ΚΚ, QQ είναι προτιμότερο να για εσάς να πηγαίνουν πάσο οι αντίπαλοί σας και να κερδίζετε τα blinds και τα antes.

“Κόψτε δρόμο” για να φτάσετε σε ένα μεγάλο stack

Αντί να προσπαθείτε να διπλασιάσετε με ένα all-in όταν είστε σε κατάσταση shortstack, μπορείτε να χτίσετε ένα μεγαλύτερο stack, χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα της θέσης και την επιθετικό παιχνίδι για να κερδίσετε blinds και antes.

Σε έναν ιδανικό σενάριο, όλοι οι αντίπαλόι σας θα είναι tight-passive και θα πηγαίνουν πάσο όλα τα φύλλα εκτός από τα κορυφαία, ανεξάρτητα από το ύψος των blinds.

Ωστόσο, οι αντίπαλοί σας κατανοούν ότι δεν μπορούν να κάτσουν και να περιμένουν τα κορυφαία φύλλα που μπορεί να έρθουν αλλά και να μην έρθουν. Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς.

Λάβετε υπόψη αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες όταν αποφασίζετε να πάτε all-in ή πάσο:

– Πρέπει να είστε πάντα αυτοί που θα ανοίγετε το pot, εκτός και αν έχετε κάποιο εξαιρετικά δυνατό χέρι και θέλετε να δεχτείτε call.

– Όσο καλύτερη είναι η θέση σας, με τόσα περισσότερα φύλλα μπορείτε να κάνετε all-in.

– Εάν αντιμετωπίζετε loose παίκτες ή παίκτες με μεγάλα stacks στα blinds, να κάνετε all-in με λιγότερα φύλλα και κατά συνέπεια πιο ισχυρά. Εάν τα blinds είναι tight και κάνουν call μόνο με τα κορυφαία χέρια, τότε μπορείτε να κάνετε all-in με περισσότερα και πιο αδύναμα φύλλα.

– Εάν δεν έχετε κάποιο από τα κορυφαία φύλλα, το να κερδίζετε τα blinds και τα antes, είναι πάντα προτιμότερο από το να κινδυνεύσετε με αποκλεισμό.

Push/fold στρατηγική στο bubble

Η πιο σημαντική εξαίρεση στη βασική push/fold στρατηγική έρχεται όταν είστε στο bubble ενός Sit & Go τουρνουά.

Εξαιτίας της σημαντικής διαφοράς σε equity ανάμεσα στο να αποκλειστείτε πριν τα χρηματικά έπαθλα ή μέσα σε αυτά, χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για να δικαιολογήσετε το ρίσκο του αποκλεισμού όταν ανακοινώνετε all-in.

H παραπάνω περίπτωση αποτυπώνεται καλύτερα στη μαθηματική φόρμουλα, γνωστή και ως Independent Chip Model (ICM), ωστόσο η συγκεκριμένη φόρμουλα αφορά πιο προχωρημένους παίκτες και όλοι οι νέοι παίκτες μπορούν να αποφασίζουν να κάνουν all-in ή call σε all-in στο bubble μόνο όταν έχουν ένα εξαιρετικά καλό λόγο.

Εάν νομίζετε ότι απλά θα βρεθείτε σε coinflip, ίσως είναι προτιμότερο να περιμένετε ένα καλύτερο σημείο.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...