+22

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 28 / 06 / 2022

Poker Strategy: 5 λάθη που κάνουν οι αρχάριοι στο πόκερ

Το πόκερ είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι καρτών παγκοσμίως και παίκτες κάθε ηλικίας παίρνουν καθημερινά τις θέσεις τους σε πραγματικά και εικονικά τραπέζια προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία που χαρίζει το παιχνίδι.

Μια από τις πιο διάσημες ρήσεις για το πόκερ αναφέρει ότι “χρειάζεται 5 λεπτά για να το μάθεις και μια ολόκληρη ζωή για να το τελειοποιήσεις”.

Αν ξεκινήσατε τώρα να ανακαλύπτεται την μαγεία του πόκερ το παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε 5 βασικά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι παίκτες. Όσο το επίπεδό σας θα ανεβαίνει θα προσαρμόζετε και τον τρόπο παιχνιδιού σας αλλά για αρχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω tips ως “οδηγό” στο παιχνίδι σας.

1 Επιλέξτε το πάσο από το απλό call

Αν κάθε φορά που το φύλλο σας δεν είναι καλό κάνετε το call απλά για να δείτε ένα φτηνό flop τότε είναι σαν να φωνάζετε στο τραπέζι πως είστε νέος παίκτης. Το πιθανότερο είναι πως θα τραβήξετε τα βλέμματα των μεγάλων παικτών και την επόμενη φορά θα είστε στο στόχαστρό τους. Αν το χέρι σας δεν είναι αρκετά καλό ώστε να κάνετε raise τότε απλά επιλέξτε το πάσο.

2 Παιχνίδι εκτός θέσης

Η θέση στην οποία βρίσκεστε στο τραπέζι είναι πολύ σημαντική. Όταν λέμε «θέση» δεν εννοούμε πού κάθεστε αλλά με τι σειρά μιλάτε ανάλογα με το πού είναι το button. Το καλύτερο από όλα είναι να έχουν μιλήσει πρώτα οι υπόλοιποι παίκτες του τραπεζιού και εσείς να πάρετε τις αποφάσεις σας ανάλογα με το πώς κινήθηκαν οι αντίπαλοι σας. Όταν μιλάτε πχ από το button είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε value από τα καλά σας φύλλα και να μπλοφάρετε με τα πιο αδύναμα.

3 Αδύναμοι άσσοι

Οι αρχάριοι παίκτες δεν συνειδητοποιούν την δύναμη του φύλλου τους αφού τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να σκεφτούν από πόσα φύλλα χάνει το χέρι τους. Συνήθως κάθε φορά που κάποιος κρατάει άσσο και δει ακόμη έναν άσσο να ανοίγει στο τραπέζι νομίζει πως η νίκη του είναι σίγουρη με αποτέλεσμα να κάνει τρελά πονταρίσματα ή να ακολουθεί bets μεγάλου ύψους των αντιπάλων του.

Ακόμη και αν στο τραπέζι δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έχει καλύτερο φύλλο από άσσους πρέπει να σκεφτείτε ποιο είναι το δεύτερο φύλλο που κρατάτε. Αν εσείς έχετε Α-2 και ο αντίπαλός σας Α-3 ή Α-Κ τότε θα χάσετε το pot και θα μείνετε να σκέφτεστε πόσο… “άτυχοι” είστε.

4 Πολλές μπλόφες

Οι παίκτες που δεν ξέρουν πόκερ πιστεύουν πως το παιχνίδι στηρίζεται στην μπλόφα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθετε είναι το πότε πρέπει να πάτε πάσο. Καλύτερα στην αρχή να επιλέγετε το ABC παιχνίδι και να αφήσετε τις μπλόφες για λίγο αργότερα που η εμπειρία σας στα τραπέζια θα έχει αυξηθεί.

5 Έλλειψη διαχείρισης bankroll

Τόνοι μελανιού έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου οι παίκτες να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η διαχείριση των χρημάτων τους. Ένας από τους λόγους που όλοι σχεδόν οι νέοι παίκτες ξεκίνησαν καταγράφοντας απώλειες είναι πως επιλέγουν να παίξουν σε παιχνίδια που είναι πάνω από τις δυνατότητές τους (μεγάλο buy in) και τελικά χάνουν όλο το ποσό που ήθελαν να διαθέσουν στα τραπέζια πριν καν ευχαριστηθούν έστω και ένα παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε να παίζετε να βάλετε στην άκρη τα χρήματα που έχετε για να καλύψετε τις ανάγκες σας και να μπείτε στο παιχνίδι με το ποσό που σας περισσεύει. Στην συνέχεια πρέπει να επιλέξετε πώς θα δαπανήσετε το bankroll σας.

Έτσι και χωρίς άγχος θα παίζετε και οι αποφάσεις σας θα είναι πιο σωστές.

Αν δεν σας περισσεύουν χρήματα μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο παιχνίδι μέσα από τα freerolls τουρνουά που προσφέρει καθημερινά το Paradise Poker. Κάντε τώρα την εγγραφή σας εντελώς δωρεάν.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Πηγή: Pokerlobbygr.com

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...