+26

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 21 / 01 / 2022

«Πάγωσαν» οι άδειες για το online στοίχημα στη Γερμανία!

Γερμανία δικαστήριο

Σε… αδιέξοδο έχει βρεθεί η διαδικασία που αφορά τις άδειες για το online στοίχημα στη Γερμανία. Ειδικότερα, το Διοικητικό Δικαστήριο της Darmstadt έχει αναστείλει τη διαδικασία αδειοδότησης για αθλητικά στοιχήματα. Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή κατόπιν καταγγελιών ενός αυστριακού παρόχου, που ισχυρίστηκε ότι οι διεργασίες ήταν μεροληπτικές και αδιαφανείς! Να σημειωθεί, ότι η παύση της επεξεργασίας των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι να υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Οι νομοθέτες καταρτίζουν αυτήν τη στιγμή τους κανονισμούς που θα αποτελέσουν τη συνθήκη του γερμανικού κράτους για τα τυχερά παιχνίδια. Η εν λόγω συνθήκη θα  τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος. Εντωμεταξύ, οι άδειες που σταμάτησαν να επεξεργάζονται, έπρεπε να έχουν παραδοθεί από τις αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Έχει αναφερθεί ότι το κράτος είχε λάβει 30 αιτήσεις αδειών μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ άλλοι 20 επιχειρηματίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση άδειας. Οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν τη διαδικασία χορήγησης αδειών τον Ιανουάριο. Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί ακόμη καμία αδειοδότηση.

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Αθλητικών Στοιχημάτων (DSWV) εξέφρασε την απογοήτευσή του για το πώς έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Οι σκέψεις του προέδρου Matthias Dahms σχετικά με το θέμα είναι οι παρακάτω:

“Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τα μέλη μας. Παρόλο που υπάρχουν οι σχετικές υποσχέσεις από τους νομοθέτες από το 2012, η ​​έγκαιρη έγκριση, η οποία θα έπρεπε να είχε καταστεί δυνατή από την κρατική συνθήκη για τα τυχερά παιχνίδια, είναι και πάλι στον… αέρα. Είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν άδειες εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σώμα των 16 υπαλλήλων από τα υπουργεία του κράτους είναι υπεύθυνο για την τελική έκβαση στο θέμα των αδειών. ”

Ο Dahms συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση είναι άδικη και για τα άτομα που εργάζονται πάνω σην επεξεργασία των αδειών. Ήταν επίσης απογοητευμένος που οι αιτούντες μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταμειφθεί καθόλου για τις προσπάθειές τους:

“Οι πάροχοι αθλητικών στοιχημάτων στη Γερμανία αποκλείονται και πάλι από την πρόσβαση σε μια ρυθμιζόμενη αγορά. Οι αιτούντες έχουν επενδύσει πάρα πολύ στη διαδικασία και έχουν προετοιμαστεί για τη ρυθμιζόμενη αγορά. Λυπάμαι επίσης για τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και του περιφερειακού συμβουλίου, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες για να φτάσουμε τελικά στη διαδικασία έγκρισης. Ελπίζουμε ότι οι Αρχές θα μπορέσουν σύντομα να αρχίσουν να εκδίδουν άδειες.”

Η Γερμανία βρίσκεται σήμερα σε καραντίνα λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να να χρειαστεί ένα χρονικό διάσττημα για να αρχίσει και πάλι η επεξεργασία των αιτήσεων.

Όσον αφορά τη μόνιμη κρατική συνθήκη, τα 16 ομοσπονδιακά κράτη της χώρας πρέπει να επικυρώσουν τη νομοθεσία. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα παρουσιαστεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι σχεδιαζόμενοι νόμοι επικρίθηκαν από πολλούς ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας και παρόλα αυτά, ελάχιστα άλλαξαν στην εγκεκριμένη έκδοση. Ένας περιορισμός περιελάμβανε το live betting στοίχημα, που περιελάμβανε μόνο τις αγορές για τον «επόμενο σκόρερ» και το «τελικό αποτέλεσμα». Σε άλλες περιπτώσεις, θα ισχύουν ανώτατα όρια καταθέσεων (μηνιαία).

Thanasis Charisis
Ο Θανάσης Χαρίσης είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, λατρεύει το στοίχημα και είναι μέλος του Betarades.gr από το... Διαβάστε Περισσότερα
Thanasis Charisis

Διάβασε επίσης