Το ΝΒΑ Top Shot είναι το νέο “καυτό” online “χρηματιστήριο” με blockchain τεχνολογία που αναβιώνει τα παιδικά μας χρόνια, όταν μαζεύαμε αυτοκόλλητα της Panini.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Από τον Οκτώβριο του 2020 στο NBA Top Shot έχουν γίνει συναλλαγές που ξεπερνούν τα 230 εκατομμύρια δολάρια, με το 90% να γίνεται μέσα στον τελευταίο μήνα.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και το NBA έχει μπει στην αγορά.

Τι είναι το NBA Top Shot;

Το NBA Top Shot είναι μία αποκλειστικά online αγορά, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να ανταλλάξουν highlights από το NBA. Αυτά τα highlights ή “στιγμές” ανήκουν σε χρήστες με έναν μοναδικό αριθμό.

Δηλαδή είναι ψηφιακές αθλητικές κάρτες, αλλά αντί για μία εικόνα, όπως είχαν τα αυτοκόλλητα της Panini, με τον παίκτη και τα στατιστικά του, είναι ένα video με ένα κάρφωμα του Λεμπρόν Τζέιμς ή ένα τρίποντο του Στεφ Κάρι για παράδειγμα.

Μία πρόσφατη μεγάλη πώληση ήταν ένα κάρφωμα του Λεμπρόν Τζέιμς για 208,000 δολάρια!

Προφανώς τα όλα τα highlights δεν κοστίζουν τόσο. Ανάλογα με το πόσο εντυπωσιακή ή σημαντική είναι η στιγμή, ανάλογο είναι και το ποσό που τιμάται το video.

Ένας παράγοντας της αξίας φυσικά είναι ο παίκτης που πρωταγωνιστεί. Όπως και στο παράδειγμα, ένα κάρφωμα του Λεμπρόν προφανώς στοιχίζει περισσότερο από ένα κάρφωμα του Τζάρεντ Άλεν.

Ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας είναι η σπανιότητα της στιγμής. Όπως και με τις κάρτες και τα αυτοκόλλητα, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός και η εταιρεία αποφασίζει πόσα θα κυκλοφορήσει, άρα η απόκτηση ενός video που υπάρχει σε 25 κόπιες είναι πολύ πιο ακριβό από ένα video με 200 κόπιες.

Πώς αγοράζω στο Top Shot;

Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να αγοράζουν πακέτα, όπως αυτά των καρτών/αυτοκόλλητων, όταν κυκλοφορούν στο site του Top Shot. Επίσης μπορόυν να αγοράζουν στιγμές από άλλους χρήστες στην αγορά.

Οι πιο φθηνές στιγμές ξεκινούν από τα 15 ευρώ και οι πιο ακριβές φτάνουν ως τα 250,000 ευρώ!

Τα πακέτα που πωλούνται είναι σε περιορισμένες ποσότητες, άρα είναι πολύ σημαντικό να ψάχνει κάποιος τις ευκαιρίες για να αγοράζει άμεσα.

Είναι νόμιμο; Ποιός είναι υπεύθυνος;

Το Top Shot και όλες οι συναλλαγές του ανήκουν στο NBA. Η λίγκα από τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε μία συνεργασία με την Dapper Labs, μία εταιρεία που ειδικεύεται σε τεχνολογία κρυπτοσυναλλάγματα, για να φτιάξουν το NBA Top Shot.

Το NBA “κόβει” τα highlights και μετά η Dapper Labs αποφασίζει πόσες κόπιες από τα video θα κυκλοφορήσουν προς πώληση. Τοποθετούν τα highlights μέσα σε ψηφιακά πακέτα, όπως οι κάρτες και τα αυτοκόλλητα και πωλούν αυτά τα πακέτα μέσα από το επίσημο NBA Top Shot site, με τις τιμές να κυμάινονται από τα 9 ως τα 23ο δολάρια. Η αξία των πακέτων εξαρτάται από την ποιότητα των highlights, το επίπεδο των παικτών που συμμετέχουν σε αυτά και τη σπανιότητα τους. Όταν κάποιος αγοράσει ένα πακέτο, αυτά τα highlights μπαίνουν στο ασφαλές ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο φαίνεται στους άλλους χρήστες σα βιτρίνα και από εκεί γίνονται οι συναλλαγές.

Μέσα από τη συλλογή τους (πορτοφόλι) οι χρήστες μπορούν να πωλούν ή να ανταλλάζουν τα highlights τους, κρίνοντας πάντα την αξία τους στην αγορά.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα