Λογιστής έκλεψε 1,64 εκατ. ευρώ και τα έπαιξε στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
στοιχημα online νεα ειδησεισ
Photo Credits: Anna Berkut / Alamy Stock Photo

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ απήγγειλε κατηγορίες σε έναν λογιστή, με την κατηγορία ότι έκλεψε χρήματα από δύο επιχειρήσεις που τον είχαν προσλάβει, για να χρηματοδοτήσει τον εθισμό του στο αθλητικό στοίχημα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ για ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ!
Elabet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με τα έγγραφα της κατηγορίας, ο Ντέλια διοχέτευε εισπραχθέντα φορολογικά έσοδα από τις δύο επιχειρήσεις για τις οποίες εργαζόταν ως λογιστής και υπεύθυνος βιβλίων σε προσωπικούς και εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που έλεγχε ο ίδιος.

Οικονομική αναλυτική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντέλια χρησιμοποίησε τα χρήματα για προσωπικό όφελος, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών πιστωτικών καρτών, δόσεων στεγαστικών δανείων και στοιχηματισμού σε αθλητικά γεγονότα. Από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2023, οι κρατικοί εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Ντέλια υπεξαίρεσε περίπου 835.000 ευρώ σε φόρους και εξέδωσε επιταγές στον εαυτό του από τις εταιρείες συνολικού ύψους περίπου 672.000 ευρώ, φτάνοντας σε συνολική κλοπή περίπου 1.507.000 ευρώ.

Ως λογιστής και υπεύθυνος τήρησης βιβλίων, ο Ντέλια ήταν υπεύθυνος για την απόδοση των φόρων από τις δύο –μη κατονομαζόμενες– επιχειρήσεις στο Ταμείο του Νιου Τζέρσεϊ. Για το φορολογικό έτος 2023, οι κρατικές αρχές ισχυρίζονται ότι εκτροχίασε περισσότερα από 116.000 ευρώ σε φόρους πωλήσεων από τις δύο επιχειρήσεις προς τους προσωπικούς του λογαριασμούς.