Ανάλυση - Προγνωστικά

 Προκριματικά του Κόπα Άφρικα 2017, που θα φιλοξενηθεί από την Γκαμπόν. Υπάρχουν 13 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Την πρόκριση στα τελικά παίρνουν οι 13 πρώτοι των ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι, που συμπληρώνουν τις 16 ομάδες μαζί με τη διοργανώτρια Γκαμπόν. Η Γκαμπόν συμμετέχει στο 9ο γκρουπ, όμως τα παιχνίδια της έχουν φιλικό χαρακτήρα και δε λαμβάνονται υπόψη στην τελική βαθμολογία.

*Βαθμολογία 10ου ομίλου: Αλγερία  10β (4αγ.), Αιθιοπία 5β (4αγ.), Σεϋχέλλες 4β (4αγ.), Λεσότο 3β (4αγ.).

ΛΕΣΟΤΟ

Την πρώτη του νίκη στον όμιλο κατάφερε να πετύχει το Λεσότο, το οποίο επικράτησε 2-1 τις Σεϋλέλλες, εντός έδρας. Αυτό ωστόσο έχει μικρή σημασία, από τη στιγμή που δεν του έχουν απομείνει ελπίδες για πρόκριση (στο -7 από την πρώτη θέση). Μ’ αυτό το αποτέλεσμα έβαλε τέλος στο σερί εννιά αγώνων χωρίς νίκη (0-4-5) και θα αγωνιστεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του δέκατου ομίλου για το γόητρο. Στις 21/5 ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση με 2-1 από τη Μποτσουάνα. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως όλοι οι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας τους.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 2-1 από τη Μποτσουάνα.

Στατιστικό: 5/6 G/G μετράει το Λεσότο στα τελευταία επίσημα ή φιλικά παιχνίδια του.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Η Αιθιοπία από την πλευρά της καλείται να τα δώσει όλα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ώστε να βρεθεί στις καλύτερες δεύτερες ομάδες  (δύο παίρνουν την πρόκριση), ώστε να δώσει το παρόν στα τελικά του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί το 2017 στη Γκαμπόν. Παρά την θετική εμφάνιση στο 3-3 με την Αλγερία ο τεχνικός Σαλέ πλήρωσε το μάρμαρο με απόλυση, καθώς θεωρήθηκε ο κύριος υπεύθυνος της ντροπιαστικής ήττας από την ίδια αντίπαλο με 7-1, εκτός έδρας. Στη θέση του μέχρι νεωτέρας ο Χαιλέ. Συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια που αγνοεί τη νίκη (0-3-2), ωστόσο πρέπει να σοβαρευτεί και κοιτάξει μπροστά καθώς το σημερινό παιχνίδι με το Λεσότο χαρακτηρίζεται ως τελικός απ’ όλους στο στρατόπεδο της ομάδας. Πάση θυσία το 2Χ2 στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, για να ελπίζει σε πρόκριση ως καλύτερη δεύτερη, αφού η πρωτιά του ομίλου έχει καπαρωθεί από την Αλγερία.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 3-3 με την Αλγερία για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Στατιστικό: Τρία σερί G/G και Over 2.5 μετράει η Αιθιοπία στα τελευταία της επίσημα παιχνίδια.