*22η αγωνιστική
*Τοπικό ντέρμπι του Ρότερνταμ με μεγάλη αντιπαλότητα.
*Στον Α’ γύρο: Σπάρτα Ρότερνταμ – Φέγενορντ 1-1
*4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με Over 2,5
*4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με άσο στο πρώτο ημίχρονο
*Αήττητη παραμένει η Φέγενορντ στα 13 τελευταία παιχνίδια της απέναντι στην Σπάρτα Ρότερνταμ (9-4-0).
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 2-0 από την Αϊντχόφεν εκτός έδρας για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Έμεινε πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς (8′), ενώ η χαριστική βολή δόθηκε από την αντίπαλο στα μισά της επανάληψης (68′).
Άλλος ένας στόχος χάθηκε πριν λίγες ημέρες για την Φέγενορντ, αφού μετά το πρωτάθλημα, έμεινε έξω από την διεκδίκηση και του κυπέλλου. Δεν ήταν χειρότερη της Αϊντχόφεν, είχε όμως σημαντικό θέμα στο γκολ και το ματς κρίθηκε αποκλειστικά στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων (2-0). Όλα στραβά έχουν πάει μετά την μεγάλη νίκη επί της Μπάγιερν, όπου ο Πρίσκε είχε κερδίσει πόντους παραμονής.
Πλέον, ο τεχνικός των «Ροτερντάμερς» δέχεται μεγάλη πίεση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άμεσες εξελίξεις σε περίπτωση που δεν κερδίσει η ομάδα του το τοπικό ντέρμπι με την Σπάρτα. «Προτιμάω να μιλάω μέσα στο γήπεδο και μέσα από τους παίκτες μου. Δεν με απασχολούν οι φήμες», τονίζει ο ίδιος.
Απογοητευτική η πορεία της στο πρωτάθλημα. βρίσκεται μακριά από την πρώτη τριάδα και τούτη την στιγμή καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, ούσα μακριά από τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Άγιαξ στο μισητό ντέρμπι, δεχόμενη μάλιστα γκολ στις καθυστερήσεις (2-1).
Λογικά επιστρέφουν στην αποστολή ο στόπερ Τράουνερ, ο μπακ Νιούκοπ και ο εξτρέμ Μούσα. Τραυματίες παραμένουν ο μπακ Λοτόμπα, καθώς και οι μέσοι Τίμπερ και Ζερούκι, Τραυματίστηκε και δίνεται αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Στενγκς, ξανά εκτός ο κίπερ Μπάιλοου.
Στατιστικά
*12/15 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
*7/9 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με 2-3 γκολ
ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
Προηγούμενο ματς: Κέρδισε με 1-0 την Γκρόνινγκεν εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η αντίπαλος έχασε πέναλτι στο 52′, ενώ η ίδια κατάφερε να βρει το γκολ που εν τέλει έκρινε και το ματς, λίγο αργότερα (60′).
Τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε η Σπάρτα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με πάθος και μεγάλη πυγμή από τους παίκτες της, κέρδισε με 1-0 την Γκρόνινγκεν και κάλυψε ουσιαστικά το βαθμολογικό έδαφος από την μάχη της παραμονής. Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, ήλεγχε το ματς απόλυτα αλλά το γκολ ήρθε στην επανάληψη, ενώ κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ λίγα λεπτά νωρίτερα, σε άστοχο πέναλτι των φιλοξενούμενων.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον τεχνικό Στέιν και την ομάδα του, που παραμένει αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και βρίσκεται στην καλύτερή της φάση από την αρχή της σεζόν (2-2-0).
«Αν δεν εξασφαλίσουμε την παραμονή, οι πανηγυρισμοί και οι χαρές είναι περιττές. Το ματς με την Φέγενορντ είναι μια καλή δοκιμασία για εμάς και μια ευκαιρία να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Τα τοπικά ντέρμπι είναι πάντοτε ιδιαίτερα», παραδέχτηκε ο Ολλανδός τεχνικός.
Τραυματίστηκε και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Ιντέχο. Σταθερά απουσιάζει ο βετεράνος χαφ Ντε Κουζμάν, η απουσία του οποίου όμως δεν επηρεάζει.
Στατιστικά
*8/10 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με 2-3 γκολ
*5/7 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
