+88

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 27 / 10 / 2021

Έχασε στο στοίχημα 70,000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων!

stoixima-70-000

H δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη καταγγέλει σκάνδαλο 70,000 ευρώ! Άγνωστος με πρόσβαση στα κονδύλια του Δήμου Αθηναίων φέρεται να έχασε το τεράστιο αυτό ποσό στο στοίχημα!

Η Ανοιχτή Πόλη, μάλιστα πρόκειται να προσφύγει σήμερα Παρασκευή στην αποκεντρωμένη διοίκηση με κύριο αίτημα να μην κλείσει ο προϋπολογισμός μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική αποτίμηση, παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει το οικονομικό έτος κατά το οποίο έγινε η παράβαση.

Συγκεκριμένα, οι ύποπτες κινήσεις αφορούν τραπεζικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο υπεξαιρέθηκαν περίπου 70.000 ευρώ. Μάλιστα, μετά την εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας κατά «αγνώστων», το λογιστικό γραφείο που συνέταξε τον Οικονομικό Απολογισμό του 2020, διαπίστωσε… επιστροφές και συγκεκριμένα μια αδικαιολόγητη μεταφορά ποσού μόλις 2.400 ευρώ, αλλά και κατάθεση στον κεντρικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής 32.500 ευρώ από… «άγνωστο καταθέτη»!

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επιβεβαίωσε πριν δύο ημέρες ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, τα 32.000 ευρώ επεστράφησαν από στοιχηματική εταιρεία με την διαδικασία του αντιπολογισμου και αποτελούν μέρος του ποσού είχε παιχτεί διαδικτυακά υπό τη μορφή στοιχημάτων. Βεβαίως το βασικό ερώτημα του γιατί (ή υπό ποια πίεση) μια στοιχηματική εταιρεία επιστρέφει, ή μεσολαβεί για την επιστροφή, ποσών που έχουν «χάσει» πελάτες της, παραμένει ανοιχτό.

Οι καταγγελίες της Ανοιχτής Πόλης ωστόσο, φτάνουν μέχρι και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο κατηγορεί για απόπειρα συγκάλυψης του προσώπου που κρύβεται πίσω από την απάτη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης τονίζεται ότι «η δικαστική διερεύνηση δεν έχει σήμερα προχωρήσει, ούτε ο κ. Μπακογιάννης έχει κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξή της και για τους λόγους της στασιμότητάς της», ενώ η επιστροφή των 32.000 ευρώ έγινε προκειμένου «να διαγραφεί αυθαίρετα ένα έλλειμμα που έχει ήδη παραδεχτεί, για να το μασκαρέψει με αλχημείες, με διευκολύνσεις “εξόφλησης δόσεων” και με μυστηριώδεις ευεργέτες σχολικών επιτροπών»

Μάλιστα, η Ανοιχτή Πόλη, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το «κουκούλωμα» της υπόθεσης φαίνεται να είναι διατεθειμένη να κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα, υποδεικνύοντας μάλιστα τα δύο πρόσωπα που είχαν τους κωδικούς για να κάνουν τέτοιες οικονομικές κινήσεις.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΓΓ του Δήμου Αθηναίων κ. Τσιατσιάμης διαμηνύει μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου Αθήνα984 ότι «εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν και σύντομα η δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει την έρευνα της και θα αποδοθούν ευθύνες».

Πηγή: koutipandoras.gr

Διάβασε επίσης

στημένα παιχνίδια

Sportradar: Αύξηση των στημένων αγώνων

1.100 ύποπτους αγώνες τους τελευταίους 18 μήνες ανίχνευσε το σύστημα ανίχνευσης στημένων αγώνων της Sportradar. Περισσότεροι από 1.100 ύποπτοι...