ΕΕΕΠ: Εξετάζει τα επίγεια τυχερά παιχνίδια και τη βιώσιμότητά τους

Ανανεώθηκε:
νεα ειδησεις τυχερα παιχνιδια

Σε μια έρευνα προχωρά για το επίγειο στοίχημα και τα τυχερά παίγνια η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Η ΕΕΕΠ θέλει να εξετάσει τη βιωσιμότητα που έχουν τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται επίγεια. Καθώς και πιθανούς κινδύνους που μπορεί να την απειλούν.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο που έχει το online στοίχημα και τα τυχερά παίγνια, πολλοί είναι οι παίκτες που προτιμούν το διαδίκτυο.

Σκοπός είναι τα επίγεια παίγνια να βελτιωθούν αλλά και να εκσυγχρονιστούν με συγκεκριμένες προτάσεις. Σε αυτό θα βοηθήσουν και πολλοί από τους ενδιαφερόμενους φορείς, στους οποίους θα απευθυνθεί η ΕΕΕΠ.

Δες τα πιο δυνατά προγνωστικα στοιχηματος σήμερα!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ

“Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα της αγοράς των παιγνίων και των επιμέρους κλάδων του είναι, μεταξύ άλλων, στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Ειδικότερα όσον αφορά το επίγειο δίκτυο τυχερών παιγνίων με βάση τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, διαπιστώνονται στο εγγύς μέλλον κίνδυνοι βιωσιμότητας που αφορούν : τον ανταγωνισμό με τα διαδικτυακά παιχνίδια και την επιδείνωση της θέσης τους λόγω των παρενεργειών της πανδημίας.

Στόχος της ΕΕΕΠ είναι να συμβάλει στην βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των επίγειων παιγνίων, ώστε να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Για τον σκοπό αυτό, διερευνά σειρά ιδεών και προτάσεων, προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναθέσει μία καταρχήν μελέτη για τις δυνατότητες άντλησης πρόσθετων εσόδων στο επίγειο δίκτυο τυχερών παιγνίων, από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση της χώρας. Η μελέτη χωροταξικά επικεντρώνεται στην περιφέρεια και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι προφανές ότι τα δεδομένα της έρευνας αυτής και οι όποιες προτάσεις της ΕΕΕΠ θα προκύψουν, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Να επισημάνουμε ότι, οι δράσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν θα θίγουν δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί σε επιχειρήσεις του επίγειου δικτύου μέσω αδειών και συμβάσεων παραχώρησης, όπως ορίζεται από τον νόμο. Αντιθέτως, είναι να βρεθούν αμοιβαία ωφέλιμες λύσεις που θα διαμορφώνουν και θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του κλάδου, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και της Ελληνικής κοινωνίας”.

Μάθε τα πάντα για το στοιχηματικό app της betsson