Νέα πιο αυστηρά μέτρα για τις περιπτώσεις ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος μέσω στοιχηματικών θέλει να εφαρμόσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)!

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τα πρόστιμα που θα προβλέπονται για τις στοιχηματικές θα κυμαίνονται από τα 5.000 ευρώ ως το 1 εκατομμύριο ευρώ και για το προσωπικό των εταιρειών από τα 1.000 ευρώ ως το 1 εκ. ευρώ!

Η ΕΕΕΠ έχει καταθέσει στη Βουλή νέο κανονισμό για διαβούλευση ως τις 15 Μαρτίου. Ο νέος αυτός κανονισμός έχει ως στόχο τις πιο αυστηρές τιμωρίες σε περιπτώσεις ξεπλύματος, σε σχέση με αυτόν του 2014. Με αυτό τον τρόπο η Επιτροπή θέλει να αποτρέψει και να καταστείλει τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Εκτός από τα “τσουχτερά” πρόστιμα, ο νέος κανονισμός προβλέπει και ανάκληση άδειας λειτουργίας, από προσωρινή (τριών μηνών) ως και οριστική, όπως και την απομάκρυνση στελεχών και υπαλλήλων που θα είναι υπεύθυνοι για την τέλεση των παραβάσεων.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν οι πιθανοί παραβάτες, ο κανονισμός προβλέπει προσαύξηση των προστίμων ως και 50%!

Ο κανονισμός που είναι υπό διαβούλεση έχει ως προταρχικό στόχο την επιμελή ταυτοποίηση των παικτών, που επιχειρούν αναλήψεις άνω των 2.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα η έξτρα διαδικασία επαλήθευσης είχε όριο στα 800 ευρώ.

Τα στελέχη των στοιχηματικών θα πρέπει να εντοπίζουν και να αναλύεουν τους κινδύνους που σχετίζονται με “ξέπλυμα μαύρου χρήματος” και αυτό θα γίνεται μέσω των προφίλ των παικτών. 

Ύποπτες κινήσεις θεωρούνται οι πληροφορίες που φέρουν τον παίκτη να ξοδεύει πολύ περισσότερα, απ’ όσα του επιτρέπει θεωρητικά η επαγγελματική του κατάσταση, όπως και η διενέργεια διαδοχικών μικρών συναλλαγών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, ύποπτη κίνηση θεωρείται και η ενεργοποίηση ενός λογαριασμού που ήταν αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και οι περιπτώσεις κατάθεσης ποσών σε λογαριασμό, τα οποία γίνονται ανάληψη, δίχως συμμετοχή σε παιχνίδια.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα