+25

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 24 / 05 / 2022

Βουλευτές έπαιξαν στοίχημα σε ιπποδρομία για καλό σκοπό

στοιχημα ιπποδρομιες

Περίπου 40 βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν σε δράση που περιλάμβανε στοίχημα σε ιπποδρομία για φιλανθρωπικό σκοπό. Με τα όποια κέρδη τους να πηγαίνουν σε ίδρυμα της επιλογής τους.

Οι στοιχηματικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου δώρισαν τα κέρδη των βουλευτών από την ιπποδρομία Grand National. Τα χρήματα δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στο πλαίσιο μιας κίνησης του Συμβουλίου Στοιχημάτων και Τυχερών Παιχνιδιών (BGC) .

Τι περιλάμβανε η δράση

Στον κάθε βουλευτή δόθηκαν 50 £ από το BGC για να στηρίξει ένα άλογο. Έπειτα, έπρεπε να επιλέξει ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να γίνει η δωρεά.

Μεταξύ των βουλευτών που συμμετείχαν ήταν ο σκιώδης υπουργός Τεχνολογίας, Τυχερών Παιχνιδιών και Ψηφιακής Οικονομίας Άλεξ Ντέιβις-Τζόουνς , το μέλος του υπουργικού συμβουλίου και πρόεδρος του COP26, Άλοκ Σάρμα και ο σκιώδης υπουργός Εργασίας και Συντάξεων και πρώην αναβάτης Γκάι Όπερμαν. Μαζί τους ήταν ο σκιώδης υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι και οι βουλευτές Καρολάιν Ντάινενεϊτζ και Τόμπι Πέρκινς.

Υποστήριξαν με τις επιλογές τους ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπιών. Από προγράμματα ενημέρωσης τοπικών κοινοτήτων μέχρι οργανισμούς για βοήθεια προς την Ουκρανία. Το BGC αύξησε τις δωρεές του, έτσι ώστε κάθε φιλανθρωπική οργάνωση να λάβει 250 £.

Ο φετινός αγώνας πραγματοποιήθηκε με κοινό για πρώτη φορά από το 2019. Το BGC είχε τονίσει τη σημασία του γεγονότος και το χαρακτήρισε εθνικό σύμβολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, κάλεσε τους υπουργούς να αναγνωρίσουν τη σημασία του αγώνα ως εκδήλωσης κληρονομιάς, που υποστηρίζει θέσεις εργασίας.

Μεγάλοι τζίροι

Φέτος, την ετήσια εκδήλωση του Λίβερπουλ παρακολούθησαν στην τηλεόραση 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με 13 εκατομμύρια να στοιχηματίζουν σε αυτή. Την παρακολούθησαν 600 εκατομμύρια ακόμη από όλο τον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια που επίγεια πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ανοιχτά για τη διοργάνωση, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Το BGC εκτιμά ότι 250 εκατομμύρια £ πονταρίστηκαν στο φετινό Grand National. Και ότι 3 εκατομμύρια £ σε φορολογικά έσοδα μπουν στα ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Συν 2 εκατομμύρια £ ακόμη, που θα πάνε για υποστήριξη του αθλήματος.

Ο νικητής του Grand National ήταν ο Νόουμπλ Γιτς με 50/1, τον οποίο ίππευσε ο ερασιτέχνης αναβάτης Σαμ Γουέιλι-Κόεν στον τελευταίο του αγώνα πριν αποσυρθεί.

“Το στοίχημα είναι μέρος της εθνικής κουλτούρας”

Ο διευθύνων σύμβουλος της BGC, Μάικλ Ντιούερ, σχολίασε: “Και πάλι το Grand National  περιλάμβανε έναν λαμπερό αγώνα, που απόλαυσαν εκατομμύρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι στοιχηματικές εταιρίες είναι μεγάλοι εργοδότες και κάνουν πολλά για να υποστηρίξουν τοπικές οικονομίες. Ήταν υπέροχο να βλέπεις βουλευτές από όλο τον πολιτικό κόσμο να επισκέπτονται μπουκ σε όλη τη χώρα για καλό σκοπό.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν μια διαφήμιση για τις ιπποδρομίες και το στοίχημα. Θέλουμε η κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη δημοτικότητα του στοιχήματος, τη μοναδική του θέση στην εθνική μας κουλτούρα. Και να δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των παικτών για τα επιπλέον μέτρα και θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας”.

Λήδα Χούκλη
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Από το 2010 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Μέσα από τη θητεία μου σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυρίως της Αθήνας και ατελείωτες ώρες παρουσίας σε γήπεδα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου. Με καθημερινή ενασχόληση με τον χώρο του ελληνικού αλλά και του... Διαβάστε Περισσότερα
Λήδα Χούκλη

Διάβασε επίσης

χρυση βιβλος τσαμπιονσ λιγκ

Champions League: Η χρυσή βίβλος

Φέτος, ο τελικός του Champions League είναι το Λίβερπουλ – Ρεάλ στο Παρίσι! Το Betarades.gr ετοίμασε για το… αρχείο...