Basket League: Preview της σεζόν 2020/21

Ανανεώθηκε:
Μπάσκετ 2020

Το πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά. Η Basket League,για την οποία η κλήρωση έγινε δύο φορές, καθώς μεσολάβησε η αποχώρηση του Πανιωνίου που έκανε ζυγό των αριθμό των ομάδων και δεν υπήρχε λόγος για ρεπό ενός συλλόγου, είναι εδώ, μετά την περσινή σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού. Πέραν των «κυανέρυθρων» σε σχέση με πέρσι απουσιάζουν οι ΑΓΟ Ρεθύμνου και Ήφαιστος Λήμνου, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων πούλησε τον ΑΦΜ του στον Ιωνικό κι έτσι η μοναδική νεοφώτιστη θα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης. Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός, έστω και μειωμένο μπάτζετ, παραμένει το φαβορί για τον τίτλο και στο στοίχημα, ακολουθούμενος από την ΑΕΚ (κυρίως) και τους Προμηθέα Πάτρας και Περιστέρι. Οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης) θα παλέψουν για την είσοδο στα πλέι οφ μαζί με τους Κολοσσό Ρόδου και Λάρισα και ο Χαρίλαος Τρικούπης για την παραμονή με τους Ιωνικό Νίκαιας και Λαύριο, που αν του βγουν οι ξένοι μην αποκλείσετε να κοιτάξει και πιο ψηλά.

UPDATE: Νέο πρόβλημα προέκυψε με την έναρξη της Basket League, η οποία μετατέθηκε για το επόμενο Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, λόγω της μη εξασφάλισης άδειας από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του Ιωνικού και του Χαρίλαου Τρικούπη. O Ιωνικός κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να διευθετηθεί το θέμα με το φάκελό του. 

Η Basket League στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Συμμετέχουν 12 ομάδες, αναμετρώνται μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, δηλαδή έχουμε 22 αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα οι 8 πρώτες μπαίνουν στα πλέι οφ για τον τίτλο και η τελευταία –με τα μέχρι τώρα δεδομένα- υποβιβάζεται στην Α2. Στα πλέι οφ οι ομάδες αγωνίζονται ως εξής: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία και η σειρά είναι best of 3, δηλαδή στις δύο νίκες. Στον τελικό και στον μικρό τελικό η σειρά γίνεται best of 5, δηλαδή ο νικητής κρίνεται στις τρεις νίκες. Η έδρα αλλάζει εναλλάξ ανά αγώνα.

Οι σημαντικότερες αλλαγές-ειδήσεις

Οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς του Παναθηναϊκού και Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκος Ζήσης της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ονόματα αυτή τη στιγμή στην BasketLeague.

Η ποιότητα και η οικονομική στήριξη που υπάρχουν στον Προμηθέα και το γεμάτο ρόστερ του Περιστερίου τους δίνουν προβάδισμα για την είσοδο στην τετράδα.

Δύο πρωταθλητές ΝΒΑ αγωνίζονται στην Basket League. Ο Μπράντον Ρας (Λάρισα), που δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο 34χρονος Μάριο Τσάλμερς (Άρης), που ήταν βασικός γκαρντ στους Μαϊάμι Χιτ.

ΠΑΟΚ και Άρης ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα και είναι ερωτηματικό αν θα καταφέρουν να τελειώσουν τη σεζόν με πλήρες και ανταγωνιστικό ρόστερ.

Μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος δήλωσε αδυναμία συμμετοχής σε αυτό και αποχώρησε.

Το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος ήταν ορισμένο για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, η αποχώρηση, όμως, του Πανιωνίου, το μετέθεσε για τις 17 του μήνα. Η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στους Ιωνικό και Χαρίλαο Τρικούπη το πάει ακόμα μία εβδομάδα πιο μετά, στις 24 Οκτωβρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

Αποδυναμωμένος και με μικρότερο μπάτζετ συγκριτικά με πέρσι, είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά εξακολουθεί να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον ελληνικό κορμό του αρχηγού πλέον, μετά την αποχώρηση του ΝικΚαλάθη, Ιωάννη Παπαπέτρου, και των Γιώργου Παπαγιάννη, Ντίνου Μήτογλου και Ίαν Βουγιούκα προστέθηκαν οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Ζακ Όγκαστ (αμφότεροι επιστρέφουν στην ομάδα), Λεωνίδας Κασελάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης (επέστρεψε από μονοετή δανεισμό) και Νίκος Δίπλαρος. Από τους ξένους ο μόνος που παρέμεινε ήταν ο δυναμικός φόργουορντ Μπεν Μπέντιλ και ήρθαν ο ταλαντούχος, αλλά και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς, το πολυεργαλείο Χάουαρντ Σαντ Ρος, οι γκαρντ Μάρκους Φόστερ και Κίφερ Σάικς (με μηνιαίο συμβόλαιο αντί του Τζάκσον, που αποκτήθηκε τραυματίστηκε και αποχώρησε) και ο φόργουορντ Άαρον Ουάιτ. Το ρόστερ του για τα ελληνικά δεδομένα είναι ισχυρό, απέχει, όμως, αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφήνοντας μία χαραμάδα αισιοδοξίας στους υπόλοιπους διεκδικητές.

ΑΕΚ

Η ποιότητα και η εμπειρία είναι τα όπλα της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν, που δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Πρώτα η ήττα στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ από τον Προμηθέα και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα από τη Σαν Πάμπλο Μπούργος στον τελικό του Basketball Champions League που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, βάζουν παραπάνω πίεση στον Ηλία Παπαθεοδώρου που παρέμεινε στον πάγκο της Ένωσης. Ο φόργουορντ Ματ Λοτζέσκι, μετά την αποχώρηση του Ταϊρίζ Ράις, που ήρθε μόνο για το Φάιναλ 8, αποτελεί την καλύτερη προσθήκη του «δικέφαλου» και μαζί με την πείρα των Νίκου Ζήση, Κιθ Λάγκφορντ, Γιόνας Ματσιούλις, Δημήτρη Μαυροδειδή και Μάρκους Σλότερ γεμίζουν το ρόστερ του. Νέα πρόσωπα και οι Δημήτρης Κατσίβελης (γκαρντ) και Κωνσταντίνος Γόντικας (σέντερ), ενώ η φυγή του Αμερικανού γκαρντ δημιουργεί ένα κενό στη θέση και δεν αποκλείεται να καλυφθεί άμεσα. Πάντα χρήσιμοι οι Νίκος Γκίκας, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Γιαννίκ Μορέιρα, αναβαθμισμένος αναμένεται ο ρόλος του νεαρού Νίκου Ρογκαβόπουλου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το Περιστέρι ξεκινά μία σεζόν με πολλές φιλοδοξίες. Ο στόχος είναι η τετράδα και το ζητούμενο να διαχειριστεί τις διπλές υποχρεώσεις, σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League. Τα ηνία της ομάδας εξακολουθεί να έχει ο Νίκος Παπανικολόπουλος, που ανέλαβε στα μέσα της περασμένης σεζόν, και στο ρόστερ του υπάρχουν παίκτες με ταλέντο και εμπειρία. Η παραμονή του σκόρερ Στίβεν Γκρέι συγκαταλέγεται στα θετικά, όπως και η απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που πέρσι ήταν εξαιρετικός, κυρίως στο πρώτο μισό, με τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας και στη συνέχεια με αυτή του Προμηθέα Πάτρας. Ο Γιάννης Αθηναίου πήγε στα δυτικά προάστια για να αναβιώσει την καριέρα του μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, ενώ στα γκαρντ υπάρχουν ακόμα ο οργανωτής Αμπντούλ Γκάντι και ο νεαρός Ζώης Καράμπελας. Στους φόργουορντ ξεχωρίζουν ο πολύπειρος Παναγιώτης Βασιλόπουλος και οι νεοφερμένοι Τζον Άρλετζ, Τεράν Πέτεγουεϊ, Χρήστος Σαλούστρος και Τρε ΜακΛέιν και στους σέντερ πέραν του Μαυροκεφαλίδη οι Γάιος Σκορδίλης και Μάρβιν Τζόουνς.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Να γίνει ο τρίτος πόλος του πρωταθλήματος φιλοδοξεί ο Προμηθέας. Και το υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, νικώντας στα ημιτελικά την ΑΕΚ και στον τελικό το Περιστέρι. Ο Μάκης Γιατράς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και το ρόστερ του φαντάζει αρκετά γεμάτο, προκειμένου να ζορίσει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Γνώριμες φιγούρες στο παρκέ σε σχέση με πέρσι οι Δημήτρης Αγραβάνης και Βαγγέλης Μάντζαρης, όπως και αρκετοί φερέλπιδες, με μπροστάρη τον Λευτέρη Μαντζούκα. Η ενίσχυση του ελληνικού κορμού είναι δεδομένη με τις προσθήκες των γκαρντ Ανδρέα Χριστοδούλου και Μιχάλη Λούντζη και του σουτέρ Χάρη Γιαννόπουλου. Από την προσαρμογή των ξένων θα κριθούν πολλά για την πορεία των Πατρινών στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το πολύ ανταγωνιστικό EuroCup. Αναφερόμαστε στους γκαρντ Ίαν Μίλερ και Νίκολα Ραντίτσεβιτς, που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που άφησε ο εξαιρετικός Λάνγκστον Χολ, τους φόργουορντ Ντιλρόι Τζέιμς και Μο Φαγιέ και τον σέντερ Ντάνι Αγκμπελέζε.

ΛΑΥΡΙΟ

Με την υπογραφή του Χρήστου Σερέλη το Λαύριο θέλει να συνεχίσει να εκπλήσσει τους πάντες. Οι καλές επιλογές στους νεαρούς Αμερικανούς είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας και ο λόγος για τον οποίο, ενώ την έχουν όλοι ξεγραμμένη φτάνει να παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική. Στον περσινό κορμό των γκαρντ Βασίλη Μουράτου, Σαράντη Μαστρογιαννόπουλου και Δημήτρη Ερμείδη και των φόργουορντ Ντέβιν Ντέιβις, Δημήτρη Λεγκίκα και Πέτρου Γερομιχαλού προστέθηκαν αρκετοί πρωτάρηδες. Αυτοί είναι οι γκαρντ Τάισον Κάρτερ, Σιζ Άλστον, Γιώργος Παπανδρέου και Χρήστος Κωστόπουλος, οι φόργουορντ Τζάρεντ Σάβατζ, Άλφα Ντιαλό και Αλέξανδρος Σταματογιάννης και οι σέντερ Ντέιβ Μπελ και Στράτος Βουλγαρόπουλος. Παίκτες οι οποίοι δεν έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και η ενσωμάτωσή τους σε πλήρως αγωνιστικούς ρυθμούς θα κρίνει το πόσο ψηλά ή πόσο χαμηλά θα πετάξει η ομάδα της Λαυρεωτικής.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Πέρσι ήταν ο «βασιλιάς» της Θεσσαλονίκης, οπότε η διατήρηση των σκήπτρων στην πόλη, πάνω από τους ΠΑΟΚ και Άρη, είναι ο στόχος του Ηρακλή. Φυσικά αυτό πρέπει να συνοδεύεται και με είσοδο στα πλέι οφ. Στον πάγκο του θα βρίσκεται ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που αντικαθιστά τους Ηλία Καντζούρη και Γιώργο Σιγάλα (που τον Ιανουάριο πήραν τη θέση του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος αποχώρησε με προορισμό τη Χαποέλ Τελ Αβίβ). Στο ρόστερ του ξεχωρίζουν παίκτες με εμπειρίες από την Basket League, όπως οι γκαρντ Δημήτρης Βεργίνης, Σταύρος Σχίζας και Όλιβιερ Χάνλαν, οι φόργουορντ Μιχάλης Τσαϊρέλης, Σκοτ Σαγκς και Έντουαρντ Ντάνιελ και ο δυναμικός σέντερ Βασίλης Καββαδάς. Ο έμπειρος Μάικ Μουρ θα δώσει λύσεις στα φόργουορντ, ενώ ο ανερχόμενος γκαρντ Μπράντον Τσίλντρες θα προσθέσει φρεσκάδα στον «γηραιό» και ο Σκάιλερ Μπόουλιν απειλή από την περιφέρεια. Πάντως, η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά, καθώς ο σύλλογος αποκλείστηκε από τους ομίλους του Basketball ChampionsLeague, χάνοντας από τον Κεραυνό στην παράταση.

ΛΑΡΙΣΑ

Εντελώς νέα ομάδα η Λάρισα, που πέρσι πήρε τη συμμετοχή της στην Basket League μέσω της διαδικασίας της wild card. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Κύπρου, με πέρασμα από τον Πανιώνιο κατά την περσινή σεζόν, Λίνος Γαβριήλ αντικαθιστά τον Βαγγέλη Αγγέλου και θα έχει υπό τις οδηγίες του τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, με τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς Μπράντον Ρας, που έμεινε στην ομάδα. Αυτός ήταν και ο μοναδικός σε σχέση με τη σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού. Από τον Ήφαιστο Λήμνου ήρθαν ο εκρηκτικός γκαρντ Τζέρι Σμιθ και ο έμπειρος Σύρος Μούρτος, και από τον Άρη ο γκαρντ Κεν Μπράουν, για λύσουν τα χέρια του Κύπριου προπονητή στην περιφέρεια, εκεί που υπάρχουν και ο Αμερικανός Ντάριους Ρόι και ο Κώστας Παπαδάκης. Ο Ρας, μαζί με τους Τζέιμς Ουέμπ, Μιχάλη Καμπερίδη και Σπυρόπουλο θα είναι στα φόργουορντ και στους ψηλούς ο Αμερικανός Σακίλ Γκούντουϊν και ο Θωμάς Κώττας.

Η Basket League στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ομάδα για πλέι οφ είναι φετινός Κολοσσός. Οι Ρόδιοι έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις και διατηρούν ένα πολλά υποσχόμενο ρόστερ το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ηλίας Καντζούρης, που πέρσι το τέλος της σεζόν τον βρήκε στον Ηρακλή. Για να έρθει βέβαια ο έμπειρος τεχνικός χρειάστηκε πρώτα να υπάρξει διαζύγιο με τον Άρη Λυκογιάννη, καθώς υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Οπότε ματαίως θα ψάξει κάποιος για ένα πρόσωπο που ήταν πέρσι στο σύλλογο, είτε στο παρκέ, είτε στον πάγκο. Ο Καντζούρης θέλει να συνδυάσει την περιφερειακή εμπειρία των Ελλήνων Βασίλη Ξανθόπουλου και Θοδωρή Ζάρα και των ξένων Τζακουάν Λάιλ καιΝτόμινικ Άρτις, με το ταλέντο του Νίκου Αρσενόπουλου. Στους ψηλούς διακρίνονται ο αδερφός του Ενές Καντέρ, Κερέμ, ο Σέρβος Μιχάιλο Άντριτς, ο Αμερικανός Κένι Γκόινς και ο Βέλγος Κεβάν Τουμπά, υποβοηθούμενοι από τον Νίκο Καμαριανό. Οι Μιχάλης Λιάπης και Σωτήρης Μπιλής θα δώσουν χρήσιμες βοήθειες όποτε τους ζητηθεί.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Η ομάδα μοντέλο του περσινού πρώτου γύρου μετατράπηκε σε σύνολο που πάλευε για την παραμονή! Κι αυτό διότι μεσούσης της σεζόν ο Ιωνικός, που έμεινε λόγω της αγοράς του ΑΦΜ από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, έχασε πολλούς παίκτες και αυτό είχε αντίκρισμα στην εικόνα της ομάδας. Φέτος, ο στόχος είναι να παραμείνει στην κατηγορία, όντας ανταγωνιστικός, με ένα ρόστερ το οποίο είναι αρκετά ρηχό και με πολλά ερωτηματικά. Στον πάγκο του θα βρίσκεται ο Στέργιος Κουφός, που και πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Βετούλα. Ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ, Άνταμ Σμιθ θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο Βασίλης Τολιόπουλος θα είναι ένα αξιόπιστο μπακαπ και από τους τρεις κοντούς τους Αμερικανούς Νικ Ζέσλοφτ και Σαγίντ Πρίτζετ και τον Μουχαγμίν Μουσταφά θα κριθεί το ταβάνι του. Χρήσιμες βοήθειες θα προσφέρουν ο φόργουορντ με εμπειρίες από το ελληνικό περιβάλλον Τορλίν Φιτζπάτρικ και ο σέντερ Τζέιμς Λουλ. Από εκεί και πέρα το υλικό είναι σχετικά φτωχό, ενώ εκκρεμεί απόφαση της ΕΕΑ, που αρχικά δεν του έχει επιτρέψει τη συμμετοχή του στην κατηγορία.

ΑΡΗΣ

Το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η σεζόν επέτρεψε στον Άρη να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, παρότι ήταν σε θέση υποβιβασμού. Εν μέσω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, υπό τη δαμόκλειο σπάθη περιορισμών από τη FIBA, κατάφερε να φτιάξει ένα αξιοπρεπές, τουλάχιστον στα χαρτιά ρόστερ. Το θέμα είναι πόσοι από τους παίκτες θα μείνουν μέχρι τέλους, ειδικά αν καταφέρει και εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή. Στον πάγκο του έμεινε, ελλείψει καλύτερης λύσης, ο Σάββας Καμπερίδης, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να… αναστήσει τους Θεσσαλονικείς. Από το ρόστερ του αυτός που τραβάει τα βλέμματα είναι ο πρωταθλητής του ΝΒΑ, με τους Μαϊάμι Χιτ, Μάριο Τσάλμερς, που θα είναι ο γενικός κουμανταδόρος. Χρήσιμες βοήθειες θα δώσουν ξένοι με παραστάσεις από την Ελλάδα, όπως οι γκαρντ Τζαμάλ Σούλερ και Μάριο Λιτλ και ο φόργουορντ Κουέντον Ντε Κόζι. Οι πολύπειροι Μίλαν Μιλόσεβιτς, Δημήτρης Χαριτόπουλος και Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς θα δώσουν λύσεις κοντά στο καλάθι. Χρήσιμες βοήθειες θα δώσουν οι τέσσερις Δημήτρηδες, Σταμάτης, Φλιώνης, Καλαϊντζίδης (γκαρντ) και Σλαφτσάκης (φόργουορντ) και οι ψηλοί Γιάννης Κουζέλογλου και Γιώργος Γεωργάκης.

ΠΑΟΚ

Σε παρόμοια κατάσταση, ίσως και πιο δύσκολη, από το συμπολίτη Άρη, ο ΠΑΟΚ. Έμεινε και αυτός λόγω του μη υποβιβασμού καμίας ομάδας, έχει τεράστια οικονομικά θέματα και πάντα περιμένει κάτι από τον κόσμο του και ίσως τον Ιβάν Σαββίδη για να μπορέσει να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια. Ο Κώστας Μέξας παρέμεινε στον πάγκο, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξει κι αυτός, όπως και οι παίκτες της ομάδας αν υπάρξουν τεράστιες καθυστερήσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο γκαρντ Μάλκολμ Γκρίφιν και Ζερμένιν Λαβ συνθέτουν ένα ικανό περιφερειακό δίδυμο που υπόσχεται σπουδαία πράγματα, ο Νώντας Παπαντωνίου παραμένει μία αξιόπιστη λύση σε αυτό το επίπεδο και ο αδερφός του Ναζ Μήτρου Λογνκ, Ελάιζα μπορεί να αναδειχθεί σε x-factor. Ο φόργουορντ με ένα μικρό πέρασμα από τον Ήφαιστο, Έλστον Τέρνερ έχει ποιότητα, όπως και ο Μπο Μπιτς και ο σέντερ Άλαν Χέρντον. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο με τον αρχηγό Βαγγέλη Μαργαρίτη και τους άλλους δύο ψηλούς Γιώργο Τσαλμπούρη και Δημήτρη Κακλαμανάκη. Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα, μετά την πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου και τη δυνατότητα εισόδου στην τετράδα, αφού αντίπαλος θα είναι ο Ηρακλής.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

Ο πρωταθλητής της Α2 συμμετέχει για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, περιμένοντας και το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς ο αρχικός φάκελός του δεν είχε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Στην παρθενική του παρουσία θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις και να παραμένει στην κατηγορία. Οι Μεσολογγίτες διατήρησαν στον πάγκο τους τον αρχιτέκτονα της περσινής πορείας, τον Ντίνο Καλαμπάκο και στο παρκέ τους Σωκράτη Ναούμη και Γιάννη Σαχπαζίδη. Οι έμπειροι Τζαζμάρ Φέργκιουσον (αντί του Τάι Κόκφιλντ που δεν ικανοποίησε και αποχώρησε) και Κέβιν Λάνγκφορντ θα είναι τα σημεία αναφοράς στο 1 και το 5, οι Άντονι Μαθίς και Ντεβόντε Γκριν θα προσφέρουν περιφερειακό σουτ και οι Τσαντ Μπράουντ και Ρίτσαρντ Αμαντί λύσεις κοντά στο καλάθι. Ρόλο θα έχουν οι γκαρντ Σπύρος Μοτσενίγος και Γιάννης Χατζηνικόλας και ο φόργουορντ Δημήτρης Γράβας. Το ρόστερ τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και αυτό φάνηκε και στο Κύπελλο, που αποκλείστηκαν με κάτω τα χέρια από τη Λάρισα.

Η Basket League στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα μπάσκετ