Β’ Ολλανδίας: Preview της σεζόν 2020/21

Ανανεώθηκε:
Β Ολλανδίας

Η Β’ Ολλανδίας (Eerste Divisie ή αλλιώς Keuken Kampioen Division) ξεκινάει για 65η φορά την Παρασκευή (28/08). Την περασμένη περίοδο, η κυβέρνηση αποφάσισε στις 21 Απριλίου να βάλει “λουκέτο” σε κάθε αθλητική δραστηριότητα (λόγω κορωνοϊού) και η β’ τη τάξει κατηγορία διακόπηκε την 29η αγωνιστική. Όπως θα δείτε και παρακάτω, η εν λόγω λίγκα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες στο στοίχημα.

Το πρωτάθλημα αποτελείται για ακόμη μια σεζόν από 20 ομάδες, οι οποίες παίζουν εντός και εκτός έδρας μεταξύ τους σε ένα πρόγραμμα 38 αγωνιστικών, με το πρωτάθλημα να χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους. Δεν άλλαξε τίποτα πέρσι, η απόφαση της Ομοσπονδίας να την… χαρίζει σε Ντεν Χάαγκ και Βααλβάικ ανάγκασε τις Καμπούρ και Ντε Γκράαφτσαπ να παραμείνουν στη β’ τη τάξει κατηγορία (αμφότερες κυνήγησαν δικαστικά το θέμα, δεν δικαιώθηκαν). 

Η Β’ Ολλανδίας στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Οι περσινές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος ισχύουν κανονικά και φέτος. Για την ακρίβεια, πέρα από την ομάδα που θα καταλάβει την 1η, την άνοδο αυτόματα στη μεγάλη κατηγορία παίρνει και αυτή που θα τερματίσει στη 2η θέση. Στα πλέι οφ τώρα, συμμετέχουν έξι ομάδες (οι δύο που θα τερματίσουν ψηλότερα συν τις τέσσερις νικήτριες των περιόδων), θα προκύψει μία νικήτρια, η οποία θα δώσει αγώνα μπαράζ για την άνοδο/παραμονή με την 16η της Έρεντιβιζιε. 

Οι ομάδες Νέων (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Ουτρέχτης και Αλκμάαρ) δεν έχουν δικαίωμα ανόδου και σε περίπτωση που καταλάβουν θέση πλέι οφ, θα παραχωρήσουν τη θέση τους στην αμέσως επόμενη της κατάταξης. Ωστόσο, υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με πέρσι. Όποια ομάδα Νέων τερματίσει χαμηλότερα στην κατάταξη θα υποβιβαστεί αυτόματα, ενώ για τις άλλες ομάδες δεν ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι τη σεζόν 2022/2023. 

Τα φαβορί

Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι πολύ μεγάλες, υπάρχουν φυσικά κάποιες που ξεχωρίζουν και αναμένεται να παλέψουν για την άνοδο. Αυτές που επρόκειτο να πρωταγωνιστήσουν είναι η Καμπούρ, η Ντε Γκράαφτσαπ, η Μπρέντα, η Φόλενταμ και η Εξέλσιορ, δε θα πρέπει να υποτιμηθούν οι Γκόου Αχέντ Ινγκλς, Ναϊμέγκεν και Αλμέρε Σίτι, ενώ ψηλά αναμένεται να τερματίσει και ο Γιονγκ Άγιαξ, ο οποίος διαθέτει ποδοσφαιριστές με τεράστια ποιότητα. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες πάνω κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι και μόνο αν κατακτήσουν κάποια περίοδο θα έχουν ελπίδες να παίξουν στα πλέι οφ. 

Οι αλλαγές στους πάγκους

Ο Ντε Χίερ έφυγε από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς και στη θέση του ήρθε ο Κις Φαν Βόντερεν, παρελθόν από τη Μάαστριχτ αποτέλεσε ο Τούρκος Ούστα, με τον Βόσνιο Νταρίγε Κάλεζιτς να τον αντικαθιστά. Από τη Ρόντα έφυγε ο Ρενέ Τροστ και στη θέση του ήρθε ο Γιούργκεν Στέπελ, ενώ από τη Μπρέντα απολύθηκε ο Πέτερ Χιμπάλα και τον αντικατέστησε ο Μόρις Στέιν. Στη Ναϊμέγκεν  δεν συνεχίσει μαζί το τρίδυμο Γκεστχάουζεν – Μπόχερς – Μέιερ, με τον τρίτο να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου χρέη πρώτου προπονητή. Τέλος, “ακέφαλη” παραμένει η Ντόρντρεχτ, η οποία δεν έχει βρει ακόμη προπονητή μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Χάρι Φαν ντερ Χαμ.

Η Β’ Ολλανδίας στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι σημαντικότερες μεταγραφές

Όνομα Ηλικία Θέση Από Προς Κόστος
Μάικ Τρέσορ Ενταγισιμίγιε 21 ΜΕ Ναϊμέγκεν Βίλεμ 500.000€
Άντονι Μουσάμπα 19 ΜΕ Ναϊμέγκεν Μονακό 2.500.000€
Μοχάμεντ Τααμπούνι 19 ΜΕ Γιονγκ Αλκμάαρ Αλκμάαρ
Σβεν Μπότμαν 20 ΑΜ Γιονγκ Άγιαξ Λιλ Δανεικός
Φραντσέσκο Αντονούτσι 21 ΜΕ Φέγενορντ Φόλενταμ Δανεικός
Ράντζελο Γιανγκά 28 ΕΠ Αστάνα Ναϊμέγκεν Δανεικός
Άρνο Βερσχέουρεν 23 ΜΕ Μπρέντα Λόμελ 250.000€
Νίκολας Κουν 20 ΕΠ Γιονγκ Άγιαξ Μπάγερν Μονάχου Β
Ντανίλο 21 ΕΠ Γιονγκ Άγιαξ Τβέντε Δανεικός
Ρόντι Ντε Μπουρ 23 ΤΕ Αλκμάαρ Ντε Γκράαφτσαπ Δανεικός

Οι ομάδες

Καμπούρ: Η μία από τις δύο αδικημένες ομάδες της περασμένης σεζόν, τερμάτισε στην 1η θέση, όμως οι αποφάσεις της ομοσπονδίας της στέρησαν την άνοδο. Με ξεκάθαρο στόχο να πάρει πίσω το αίμα της, είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, θα χρειαστεί να δώσει πάντως αγώνα για να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Παρέμεινε στην άκρη του πάγκου ο πολύπειρος Ντε Γιονγκ, απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές, ενώ αποχώρησαν έξι (τέσσερις δανεικοί). Στο 4-0-1 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Ντε Γκράαφτσαπ: Τερμάτισε στη 2η θέση του προηγούμενου πρωταθλήματος, αλλά η ομοσπονδία αποφάσισε να κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία της Ντεν Χάαγκ και Βααλβάικ και έτσι θα αγωνιστεί και αυτή τη σεζόν στη β’ τη τάξει κατηγορία. Από τα “βαριά” ονόματα της λίγκας, προβάρει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και αν αυτή δεν έρθει θα μιλάμε για τεράστια αποτυχία. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Σνούι, πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές, πούλησε δύο με μεταγραφή, ενώ αποχώρησαν άλλοι 11 (επτά ελεύθεροι, τέσσερις δανεικοί). Άφησε καλή εικόνα στα έξι φιλικά προετοιμασίας, νίκησε στα πέντε εξ αυτών (5-0-1).

Φόλενταμ: Πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες πορείες της στη β’ τη τάξει κατηγορία, τερματίζοντας στην 3η θέση και στο -7 από τη 2η θέση, η οποία εντέλει δεν οδήγησε στην άνοδο. Με σοβαρές βλέψεις και αυτή τη σεζόν, δύσκολα θα πάρει την απευθείας άνοδο, πρωταρχικός στόχος είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο Γιογκ συνεχίζει στην άκρη του πάγκου, ενώ μεταγραφικά βγήκε χαμένη, καθώς αποχώρησαν οκτώ ποδοσφαιριστές (τρεις δανεικοί) και ήρθε μέχρι στιγμής μόλις ένας. Στο 3-0-2 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Γιονγκ Άγιαξ: Σταθερά ψηλά στη βαθμολογία τερματίζει τα τελευταία χρόνια, στο προηγούμενο πρωτάθλημα κατέλαβε την 4η θέση. Είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα Νέων της β’ τη τάξει κατηγορίας, διαθέτει πλούσιο ταλέντο και πολλοί ποδοσφαιριστές του αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής με τη μεγάλη ομάδα. Αναμένεται να βρεθεί και σε αυτό το πρωτάθλημα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά ως γνωστόν δεν έχει δικαίωμα ανόδου. Οι χαφ Έιτινχ, Χράφενμπερχ και ο επιθετικός Τραορέ είναι μερικά απ’ τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Στο 1-0-3 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Μπρέντα: Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της στο προηγούμενο πρωτάθλημα, έμεινε από νωρίς πίσω από την πρώτη δυάδα, τερματίζοντας στην 5η θέση. Από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, έχει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ και βασικός της στόχος είναι η απευθείας άνοδο και η επιστροφή στα “μεγάλα σαλόνια”.  Πορεύεται με νέο προπονητή, ο Μόρις Στέιν (πρώην Ντεν Χάαγκ Φένλο, Αλ Γουαχντά) ήρθε στη θέση του Γερμανού Χιμπάλα. Μεταγραφικά, απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές, ενώ δώδεκα αποχώρησαν (τέσσερις δανεικοί). Αήττητη στα πέντε φιλικά προετοιμασίας (4-1-0). 

Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Πέτυχε τον αρχικό της στόχο, τερμάτισε στις θέσεις των πλέι οφ, το πρωτάθλημα όμως διεκόπη και θα αγωνίζεται και φέτος στη β’ τη τάξει κατηγορία. Έχει όνομα στην εν λόγω κατηγορία, αναμένεται να τερματίσει ψηλά, δεν είναι πάντως απ’ τα φαβορί για την απευθείας άνοδο. Βασική της προτεραιότητα είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο Ντε Χίερ αποτέλεσε παρελθόν και η ομάδα απ’ το Ντεβέντερ έχει νέο τεχνικό τον άπειρο Φαν Βόντερεν, ο οποίος έχει εργαστεί μόνο στην U17 της Ολλανδίας. Βγήκε χαμένη στις μεταγραφές, έφυγαν 17 ποδοσφαιριστές και στη θέση τους ήρθαν μόνο 8. Δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά (0-1-2). 

Εξέλσιορ: Η ομάδα του Ρότερνταμ τερμάτισε στην 6η θέση την περασμένη αγωνιστική περίοδο και θα αγωνιστεί για ακόμη μία σεζόν στη β’ τη τάξει κατηγορία. Δεν λογίζεται από τα πρώτα φαβορί για την απευθείας άνοδο, αναμένεται παρόλα αυτά να τερματίσει στις θέσεις των πλέι οφ, ενώ στοχεύει να κατακτήσει και μία από τις τέσσερις περιόδους για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Ντικχάουζεν, απέκτησε πέντε ποδοσφαιριστές, ενώ έφυγαν άλλοι τόσοι (δύο δανεικοί). Σε δύο φιλικά προετοιμασίας ηττήθηκε 4-1 από την Γκενκ και νίκησε 2-1 την Χέλμοντ. 

Ναϊμέγκεν: Δεν πραγματοποίησε καλή πορεία στο προηγούμενο πρωτάθλημα, αν συνεχιζόταν αυτό, θα χρειαζόταν να δώσει μάχη για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Έχει καλό όνομα στο ποδόσφαιρο της Ολλανδίας, αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να της δώσει την απευθείας άνοδο και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Έρεντιβιζιε μέσω των πλέι οφ. Δεν συνεχίζει με το τρίδυμο Γκεστχάουζεν – Μπόχερς – Μέιερ, ο τελευταίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα ηνία και θα καθοδηγήσει την ομάδα. Σε μεταγραφικό επίπεδο, προχώρησε σε οκτώ προσθήκες, ενώ έφυγαν συνολικά 12 ποδοσφαιριστές. Σημαντικές απώλειες ο εξτρέμ Μουσάμπα (Μονακό έναντι 2.5 εκατ. ευρώ) και ο χαφ Ενταγισιμίγιε (Βίλεμ). Στο 7-0-1 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας. 

Αλμέρε Σίτι: Θεωρείται μία από τις ομάδες που βρίσκεται σταθερά κάθε χρόνο σε ανοδική πορεία, στο προηγούμενο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 9η θέση και αν αυτό συνεχιζόταν, θα έδινε μάχη για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο στόχος της παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος και αυτή τη σεζόν. Ο Δανός Τομπίασεν παρέμεινε στο τιμόνι της και στοχεύει να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα χάνει δύσκολα. Βγήκε χαμένη στις μεταγραφές, αποχώρησαν 16 ποδοσφαιριστές (δύο δανεικοί), ενώ οι προσθήκες είναι μόλις οκτώ στον αριθμό. Στο 4-1-1 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Τέλσταρ: Έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και κάθε χρόνο τα πηγαίνει και καλύτερα. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα μετά το πέρασμα 29 αγωνιστικών τερμάτισε στο μέσο της βαθμολογίας, αφήνοντας σε γενικές γραμμές καλές εντυπώσεις. Θέλει να πραγματοποιήσει και αυτή τη σεζόν μία αξιόλογη πορεία, όνειρο της είναι τα πλέι οφ, με τον ανταγωνισμό που υπάρχει όμως δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει μία θέση σε αυτά. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Γιόνκερ, ενώ σε μεταγραφικό επίπεδο περισσότερο αποδυναμώθηκε (πέντε οι προσθήκες, δέκα οι αποχωρήσεις). Στο 2-3-2 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Η Β’ Ολλανδίας στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γιονγκ Ουτρέχτη: Κατέλαβε την καλύτερη της θέση από τότε που προβιβάστηκε στην εν λόγω κατηγορία, τερματίζοντας μετά το πέρασμα 29 αγωνιστικών στην 11η και στο +21 από την τελευταία Χέλμοντ. Βασικός της στόχος είναι να τερματίσει μία θέση τουλάχιστον ψηλότερα από μία από τις υπόλοιπες ομάδες Νέων, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Συνεχίζει υπό τις οδηγίες του έμπειρου Ρένε Χάκε, προωθήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές από την U19, ενώ πέντε μεταπήδησαν στη μεγάλη ομάδα και όποτε κριθεί απαραίτητο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στο 1-1-2 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας. 

Ντεν Μπος: Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αν το πρωτάθλημα συνεχιζόταν, πολύ δύσκολα θα εκπλήρωνε τον στόχο των πλέι οφ. Ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες, αλλά και με εκλάμψεις στην απόδοσή της. Παρόμοια αναμένεται η φετινή σεζόν, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη πορεία, να κάνει την υπέρβαση και να μπει στα πλέι οφ. Παρέμεινε στο τιμόνι της ο Φαν ντερ Φεν, ο οποίος είναι λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου και αυτό φάνηκε στην προηγούμενη σεζόν. Μεταγραφικά, απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές, προώθησε άλλους τρεις από τη β’ ομάδα, ενώ την πόρτα της εξόδους είδαν συνολικά 12, οι δύο εξ αυτών ήταν δανεικοί. Στο 3-1-2 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

ΦΚ Αϊντχόφεν: Η προβληματική της άμυνα δεν της επέτρεψε να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία, τερματίζοντας στην 13η θέση με ρεκόρ 9-7-13. Μια απ’ τα ίδια αναμένεται η φετινή σεζόν, αναμένεται να τερματίσει κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει ως στόχο να αποδώσει ωραίο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Έρνι Μπραντς, στις μεταγραφές απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές (οι τρεις δανεικοί), ενώ από την ομάδα αποχώρησαν συνολικά 12 ποδοσφαιριστές. Στη… σούμα βγήκε χαμένη και χρειάζεται απεγνωσμένα ενίσχυση. Στο 3-0-3 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας. 

Γιονγκ Αλκμάαρ: Από τις πιο θεαματικές ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος, με τρομερές επιθετικές αρετές, αλλά παράλληλα με σημαντικά αμυντικά προβλήματα. Τερμάτισε στην 14η θέση με ρεκόρ 7-7-15, επηρεάστηκε σημαντικά από το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές της πήραν χρόνο συμμετοχής με τη μεγάλη ομάδα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη σεζόν δεν έχει δικαίωμα ανόδου, ο μοναδικός στόχος που έχει είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης ανάμεσα στις ομάδες Νέων, καθώς θα γνωρίσει αυτόματα τον υποβιβασμό στην γ’ τη τάξει κατηγορία. Συνεχίζει στον πάγκο ο Βονκ, προωθήθηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές από την U19, ενώ υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις. Διαθέτει πάντως σύνολο με πλούσιο ταλέντο και δύσκολα θα είναι αυτή που θα υποβιβαστεί. Έδωσε δύο φιλικά, στο πρώτο νίκησε 3-2 τον Γιονγκ Άγιαξ και στο δεύτερο έφερε 3-3 με την Γιονγκ Ουτρέχτη. 

Μάαστριχτ: Από τις μεγάλες απογοητεύσεις της περασμένης σεζόν, βρέθηκε από πολύ νωρίς στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης και δεν σήκωσε κεφάλι ποτέ. Αναμένεται να έχει μία εξίσου δύσκολη αποστολή και αυτή τη σεζόν, οι πιθανότητες να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ είναι ελάχιστες και θα αναζητήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αλλαγή υπήρξε στον πάγκο της, ο Ούστα αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του ήρθε ο Κάλεζιτς, με στόχο να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Κινήθηκε ενεργά στις μεταγραφές, απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές (οι τρεις εξ αυτών δανεικοί), ενώ αποχώρησαν 11 συνολικά (οι τρεις δανεικοί). Στο 2-1-2 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας. 

Ος: Επέστρεψε στα γνωστά της στάνταρ την περασμένη σεζόν, τερμάτισε στην 16η θέση με ρεκόρ 6-7-16 και η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν… λύτρωση. Ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες, αναμένεται να τερματίσει χαμηλά και τη φετινή χρονιά, ωστόσο θέλει να καταλάβει για λόγους γοήτρου μία ψηλότερη θέση απ’ την περσινή και παράλληλα να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Παρέμεινε στο τιμόνι της ο Βελς, σε μεταγραφικό επίπεδο βγήκε χαμένη μέχρι στιγμής, καθώς απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν 13 (δύο εξ αυτών δανεικοί). Δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά (0-2-2). 

Γιονγκ Αϊντχόφεν: Δεν πραγματοποίησε καθόλου καλή πορεία στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Γιονγκ Αϊντχόφεν και η θέση της στη βαθμολογία τα λέει όλα (17η με ρεκόρ 5-7-17). Διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, το θέμα είναι ότι αν αυτή κληθούν να παίξουν με την πρώτη ομάδα θα αφήσουν κενά που δύσκολα μπορούν να καλυφθούν. Ο μοναδικός της στόχος είναι να μην αναδειχθεί η χειρότερη ομάδα Νέων, καθώς αυτόματα θα γνωρίσει τον υποβιβασμό. Ο Ούνεκεν παρέμεινε στο τιμόνι της, προώθησε ποδοσφαιριστές από την U19, ενώ υπήρξαν κάποιες σημαντικές απώλειες, όπως ο αμυντικός Σούλας, ο εξτρέμ Σιντιμπέ και ο επιθετικός Πιρού, ο οποίος μεταπήδησε στη μεγάλη ομάδα της PSV.

Ρόντα: Με διαφορά από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της περασμένης σεζόν, λυτρώθηκε απλά με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού η 18η θέση είναι ντροπή για την ομάδα απ’ το Κερκράντε. Ένα από τα μεγάλα ονόματα της λίγκας, με πολλά χρόνια παρουσίας στην Eredivisie. Τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει με όνειρο θερινής νυκτός και η επιστροφή της στα “μεγάλα σαλόνια” θα αργήσει. Τουλάχιστον, θα επιχειρήσει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο, ενώ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. Ο Ρενέ Τροστ δεν συνεχίζει στον πάγκο, στη θέση του ήρθε ο έμπειρος Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος έχει κοουτσάρει τις Χέλμοντ, Βίλεμ, Χέρενφεν, Ανόρθωση και Αλ Τζαζίρα. Σε μεταγραφικό επίπεδο απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές, ενώ την πόρτα της εξόδου είδαν συνολικά 13. Στο 4-0-3 το ρεκόρ της στα φιλικά. 

Ντόρντρεχτ: Με 17 ήττες σε 29 αγωνιστικές και διαθέτοντας τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, η θέση που κατέλαβε στη βαθμολογία ήταν απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη. Δεν έχει υψηλούς στόχους αυτή τη σεζόν, αναμένεται να τερματίσει ξανά στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν καταφέρει να βρεθεί από την 15η θέση και πάνω. Από τα τέλη Ιούνη είναι χωρίς προπονητή, ο Χάρι Φαν ντεν Χαμ δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα και η διοίκηση δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του. Μεταγραφικά, υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της, προχώρησε στην απόκτηση 12 ποδοσφαιριστών, ενώ από την ομάδα έφυγαν 19 (τέσσερις εξ αυτών ήταν δανεικοί). Κακή η εικόνα της στα φιλικά (1-0-3). 

Χέλμοντ: Ντροπιαστική πορεία χάραξε στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Χέλμοντ, τερματίζοντας στην τελευταία θέση, διαθέτοντας την χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, είχε επίσης τις λιγότερες νίκες (3) και τις περισσότερες ήττες (18). Χαμηλά ο πήχης και σε αυτή τη σεζόν, η αποφυγή της τελευταίας θέσης αποτελεί τον μεγάλο της στόχο. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Μπούσεν, ενώ στις μεταγραφές προχώρησε στην απόκτηση εννιά ποδοσφαιριστών (τέσσερις δανεικοί από τη βελγική Μαλίν), ενώ προς την έξοδο οδηγήθηκαν συνολικά 14 ποδοσφαιριστές. Αν θέλει να πραγματοποιήσει μία καλύτερη πορεία, οφείλει να ενισχυθεί περισσότερο σε όλες τις θέσεις. Στο 4-1-2 το ρεκόρ της στα φιλικά.

Η Β’ Ολλανδίας στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ