Ανάλυση - Προγνωστικά

*Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Σβάντορφ της Αυστρίας.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Από την πλευρά του το Αζερμπαϊτζάν ξεκινάει με τη σειρά του τη δική του προετοιμασία ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το 2018. Στην προκριματική φάση έτρεξε ρεκόρ 1-3-6 με 7-18 τέρματα, με αντιπάλους τις Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Βουλγαρία και Μάλτα, περνώντας στην τελική βαθμολογία μόνο την τελευταία. Το σύνολο του Κροάτη Προσινέτσκι, ο οποίος είναι στον πάγκο από το Νοέμβρη του 2014 αντιμετώπισε την Πέμπτη την Ανδόρα επί αυστριακού εδάφους, μένοντας στο «στείρο» 0-0, ενώ είχε προηγηθεί η φιλική ήττα πριν από δύο μήνες (26/03) από το Καζακστάν (1-0). Εκτός έμειναν οι Ισραφίλοφ (ΜΕ Κόρδοβα), ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του (σε εξέλιξη η Σεγκούντα Ντιβιζιόν) και ο Ντασντεμίροφ (ΑΜ Γκαμπάλα).

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 0-0  με την Ανδόρα.

Στατιστικό: 6/8 N/G μέτρησε το Αζερμπαϊτζάν στα τελευταία του παιχνίδια για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΠΓΔΜ

Μεγάλη αποτυχία τα προκριματικά του Euro 2016 για το ΠΓΔΜ, κατέλαβε την τελευταία θέση του ομίλου, μετρώντας απολογισμό 1-1-8 με 6-18 τέρματα σε όμιλο με Ισπανία, Σλοβακία, Ουκρανία, Λευκορωσία και Λουξεμβούργο. Πλέον προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, όπου βρίσκεται στον έβδομο όμιλο με τις Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία Ισραήλ και Λιχτενστάιν και στόχο να κάνει μία καλύτερη πορεία από τα προηγούμενα προκριματικά. Στα δύο φιλικά που έδωσε μέσα στο 2016 γνώρισε ισάριθμες ήττες από Σλοβενία (1-0) και Βουλγαρία (2-0) Πολλές αλλαγές στην αποστολή από τον Ιγκόρ Ανγκελόφσκι, οποίος θα κάνει πολλές δοκιμές στο σημερινό φιλικό με το Αζερμπαϊτζαν και στο άλλο την ερχόμενη εβδομάδα με το Ιράν (02/06).

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 2-0 από τη Βουλγαρία.

Στατιστικό: Άσφαιρο έμεινε το ΠΓΔΜ στα τελευταία τέσσερα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.