+249

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 02 / 07 / 2022

Αποκλεισμός παίκτη από το NFL επειδή έπαιξε στοίχημα!

NFL Ρίντλεϊ στοίχημα

Η ενασχόληση του Κάλβιν Ρίντλεϊ με το στοίχημα δεν του βγήκε σε καλό. Ο παίκτη των Ατλάντα Φάλκονς τέθηκε σε αναστολή από το NFL για στοιχήματα σε αγώνες του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021.

Η τιμωρία του, μάλιστα, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν 2022 του NFL.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω στοιχηματική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε μέσα σε περίοδο πέντε ημερών τον Νοέμβριο του 2021. Όταν και ο Ridley απουσίαζε από την ομάδα για λόγους ψυχικής υγείας.

Τα επίμαχα στοιχήματα

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε στοιχηματίσει συνολικά 1.500 $. Από την άλλη, ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναφέρει ότι είχε τοποθετήσει μια σειρά από στοιχήματα σε παρολί, συμπεριλαμβανομένων αγώνων των Φάλκονς. Όλα αυτά ενώ βρισκόταν στην πολιτεία του, τη Φλόριντα.

Στην έρευνα της λίγκας δεν προέκυψαν στοιχεία για χρήση εσωτερικών πληροφοριών, περιπτώσεις χειραγώγησης ματς, ούτε καμία ένδειξη ότι οι προπονητές και οι συμπαίκτες του γνώριζαν ότι έπαιζε στοίχημα.

Τι λέει το NFL

Ο επίτροπος του NFL, Ρότζερ Γκούντελ, σε επιστολή του προς τον Ρίντλεϊ επιβεβαίωσε την ποινή της αναστολής και τόνισε τα ακόλουθα: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο βασικό για την επιτυχία του NFL  και για τη φήμη όσων σχετίζονται με το πρωτάθλημά μας από το να υποστηρίζουμε την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Αυτή είναι ευθύνη κάθε παίκτη, προπονητή, ιδιοκτήτη, αξιωματούχου παιχνιδιού και οποιουδήποτε άλλου απασχολείται σε αυτό.

Οι ενέργειές σας την έθεσαν σε κίνδυνο, απείλησαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δυνητικά υπονόμευσαν τη φήμη των συμπαικτών σας σε όλο το NFL.

Για δεκαετίες, το στοίχημα σε αγώνες NFL θεωρούνταν από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις της πολιτικής του πρωταθλήματος που δικαιολογούσε ουσιαστικές κυρώσεις. Στην περίπτωσή σας, σας αναγνωρίζω και σας επαινώ για την έγκαιρη αναφορά σας και για την παραδοχή των πράξεών σας».

Ο Ρίντλεϊ μπορεί να υποβάλει αίτηση για να επιστρέψει στο NFL από 15 Φεβρουαρίου του 2023 και έπειτα. Ενώ έχει επίσης το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της αναστολής του.

H υπόθεση Σο

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση που έχει προκύψει στο NFL με παίκτη που ασχολείται με το στοίχημα.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο αμυντικός μπακ Τζος Σο τιμωρήθηκε με επ’ αόριστον αποκλεισμό αφού διαπιστώθηκε ότι είχε στοιχηματίσει σε πολλούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο παίκτης είχε χάσει ολόκληρη την τότε αγωνιστική περίοδο λόγω τραυματισμού στον ώμο. Επέστρεψε τυπικά το 2021 αλλά δεν υπέγραψε από τότε σε άλλη ομάδα NFL.

Λήδα Χούκλη
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Από το 2010 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Μέσα από τη θητεία μου σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυρίως της Αθήνας και ατελείωτες ώρες παρουσίας σε γήπεδα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου. Με καθημερινή ενασχόληση με τον χώρο του ελληνικού αλλά και του... Διαβάστε Περισσότερα
Λήδα Χούκλη

Διάβασε επίσης

Betsson Quiz* για τον 1 χρόνο Betsson!

Η Betsson γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα και σας γεμίζει δώρα με ένα ξεχωριστό Quiz*. Απαντώντας...