* 9η αγωνιστική.
* Η Σερκλ Μπριζ κέρδισε μόνο 1/11 τελευταία μεταξύ τους, τη σεζόν 2023/24 με 2-1 εκτός έδρας.
* Η Άντβερπ κέρδισε τα 3/4 τελευταία μεταξύ τους στην έδρα της.
ΑΝΤΒΕΡΠ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-0 εκτός έδρας από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, από τα γκολ των Έρενμπιεργκ (56’) και Ακέ (84’).
Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις χειρότερες ομάδες στην Προ Λιγκ από πλευράς εικόνας. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Άντβερπ ήταν αρκετά καλή, στο δεύτερο όμως η Ζούλτε την κατατρόπωσε, παρακινημένη από το γρήγορο γκολ που πέτυχε.
Εμφανώς επηρεασμένη από δύο πράγματα. Την αποδυνάμωση που υπέστη αρχές Σεπτεμβρίου με πωλήσεις βασικών και το κύμα τραυματισμών που την έχει πλήξει. Αυτά τα δύο στοιχεία την έχουν φέρει από την πρώτη εξάδα, στην τελευταία τετράδα, να παλεύει να μην παίξει στα πλέι άουτ.
Αρνείται ότι βρίσκεται υπό πίεση ο κόουτς Στεφ Βιλς, η αλήθεια όμως είναι πως τα επόμενα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον του. Ένα από αυτά είναι και το συγκεκριμένο, ίσως το πλέον καθοριστικό, η Σερκλ Μπριζ είναι επίσης στην τελευταία τετράδα, με έναν βαθμό λιγότερο, στο “Μποζουίλ” οφείλει να της επιβληθεί.
Καμία βελτίωση όσον αφορά τις απουσίες, συνεχίζει να λείπει η μισή μεσοεπιθετική της γραμμή.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία, ηττήθηκε στα 3.
* N/G & under 2,5 τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.
ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-4 εντός από τη Γάνδη. Πίσω στο σκορ από το γκολ του Σκόρας στο 16’, το γύρισε με δύο γκολ από Ενγκουρά (22’ πεν.) και Ούτκους (43’), δέχτηκε η ίδια ανατροπή από τους Ίτο (45’+1), Γκάντελμαν (69’) και Σουρντέ (87’).
Φάνηκε κατώτερη από μια Γάνδη που έβγαλε ένα πρόσωπο που δεν είχε στα προηγούμενα εκτός. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, όφειλε να είχε κάνει σαφώς καλύτερη εμφάνιση, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο που χάνει στην έδρα της, μετά το 2-3 από τη Σαρλερουά.
Διαφορετική εκτός έδρας, σκοράρει πολύ λιγότερο, αλλά δέχεται και πολύ λιγότερα γκολ, γι’ αυτό και έχει καλύτερη συγκομιδή. Μοναδική της ήττα ήταν στο ντέρμπι από την Κλαμπ Μπριζ που διεκδικεί το πρωτάθλημα, πέρασε “αλώβητη” από έδρες όπως το “Σλεσίν” της Λιέγης (3-0) και το Μέχελεν (0-0).
Βρισκόμενη στην τελευταία τετράδα της βαθμολογίας, δεν έχει άλλη επιλογή από το προσπαθήσει να παραμείνει με μία ήττα εκτός και αν μπορεί, να “ζευγαρώσει” τις νίκες της μακριά από το “Γιάν Μπρέιντελ”. Αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Ντελάνχε, δεν υστερεί σε ποιότητα ο δεύτερος Βάρλεσον, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν πρώτος.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία, ηττήθηκε στα μισά, κανένα εκτός.
* G/G τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.