+58

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 03 / 07 / 2022

Ανακοίνωση Εταιρειών Παιγνίων στο Διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης για επιπλέον φορολογία παικτών

online στοιχημα κινητό

Όπως σας ενημέρωσε το Betarades.gr οι κρατικές Αρχές εξετάζουν την επιβολή επιπλέον φόρου σε παίκτες τυχερών παιγνίων.

Οι στοιχηματικές εταιρίες αντέδρασαν στο νέο μέτρο, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος διαρροής παικτών σε παράνομους παρόχους.

Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών:

“Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος εξέφρασε την πρόθεσή του, αιφνιδίως, χωρία καμία προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση, να επιβάλει επιπλέον φορολογία στους παίκτες των διαδικτυακών παιγνίων, ως μια ακόμη ‘εύκολη λύση’ για την κάλυψη των δημοσίων εσόδων.

Από την έναρξη ισχύος του νέου, σταθερού πλαισίου των διαδικτυακών παιγνίων στην Ελλάδα, το 2021, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει επιπλέον φορολογία στα διαδικτυακά παίγνια, αλλάζοντας με άλλα λόγια για ακόμη μια φορά τους όρους λειτουργίας της αγοράς, κάτι που αποτελεί ευθεία στρέβλωσή της.

Η φορολογία μάλιστα έρχεται επιπρόσθετα στο υψηλό κόστος των 5 εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλουν οι εταιρείες για την απόκτησης της άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα και της φορολογίας ύψους 35% επί των εσόδων τους, έναν από τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη, ενώ οι εταιρείες δημιουργούν συνολικά έσοδα για το κράτος από την φορολογία -άμεση και έμμεση-  που ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ετησίως.

Επιπλέον, η επιβολή πρόσθετης φορολογίας, όπως τεκμηριώνεται από όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά παραδείγματα, οδηγεί έμμεσα στην ενίσχυση της παράνομης αγοράς, την οποία μέχρι σήμερα τόσο το ίδιο το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο όσο και οι ενέργειες της ΕΕΕΠ έχουν περιορίσει έως εκμηδενίσει.

Η απώλεια παικτών από τις αδειοδοτημένες εταιρείες / παρόχους προς την παράνομη αγορά, ως αποτέλεσμα της πρόσθετης φορολογίας, συνεπάγεται αυτόματη μείωση των δημοσίων εσόδων και ταυτόχρονα σημαντικό πλήγμα στη λειτουργία και στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς και των εταιρειών.

Δείτε όλες τις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες εδώ

Οι εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι οι βασικοί αιμοδότες του ελληνικού αθλητισμού, με την πλειονότητα των επαγγελματικών ομάδων, των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των αθλητών που εκπροσωπούν τη χώρα στις διεθνείς διοργανώσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες να στηρίζονται οικονομικά από αυτές, καλύπτοντας σε πολλές περιπτώσεις την αδυναμία του κράτους να χρηματοδοτεί τους Έλληνες πρωταθλητές.

Υποστηρίζουν τις αθλητικές υποδομές, έχοντας μόνο τον τελευταίο χρόνο, με ιδιωτική πρωτοβουλία, κατασκευάσει και εκσυγχρονίσει περισσότερους από 20 αθλητικούς χώρους, στηρίζουν οργανισμούς και φορείς με κοινωνική παρέμβαση ενώ ταυτόχρονα αποτελούν βασικούς διαφημιζόμενους, δαπανώντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια ετησίως, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Οι εταιρείες της αγοράς είναι από τους πλέον σημαντικούς εργοδότες στη χώρα, απασχολώντας χιλιάδες νέους, κυρίως, ανθρώπους, σε ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της τεχνολογίας, ενώ βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων Ελλήνων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά μας αποτελεί την ‘εύκολη λύση’, χωρίς αρνητικό επικοινωνιακό αντίκτυπο για τον Υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος εκ του αποτελέσματος δεν αντιλαμβάνεται ότι η επιπλέον φορολογία αποτελεί στρέβλωση της ίδιας της λειτουργίας της αγοράς και τελικά θα οδηγήσει στη μείωση εσόδων για το κράτος.

Η αγορά των διαδικυακών παιγνίων είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα και παράγει συνεχώς αυξανόμενα οφέλη για τα δημόσια έσοδα, τον αθλητισμό, την αγορά εργασίας και την κοινωνία. Η αλλαγή στους κανόνες της λειτουργίας της, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή σχετική μελέτη, με αυθαίρετες πράξεις, αμφιβόλων μάλιστα αποτελεσμάτων, όπως αυτή της επιβολής της επιπλέον φορολογίας, στερείται γνώσης της πραγματικότητας και αποδεικνύει ότι οι κλάδοι που αναπτύσσονται υγιώς, αποτελούν την εύκολη λεία μιας διοίκησης που στα χαρτιά ευνοεί την επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό.

Bet365

Betshop

Bwin

Interwetten

Netbet

Novibet

Sportingbet

Stoiximan

Vistabet

Winmasters”.

Betarades Team
Ειδήσεις από το χώρο του στοιχήματος, των live καζίνο και για όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στο... Διαβάστε Περισσότερα
Betarades Team

Διάβασε επίσης

Betsson Quiz* για τον 1 χρόνο Betsson!

Η Betsson γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα και σας γεμίζει δώρα με ένα ξεχωριστό Quiz*. Απαντώντας...