Α’ Ολλανδίας: Preview της σεζόν 2020/21

Ανανεώθηκε:
Α Ολλανδίας

Το ολλανδικό πρωτάθλημα νούμερο 132 (και νούμερο 65 από τότε που μετονομάστηκε σε Eredivisie ξεκινά το Σαββατοκύριακο με τέσσερις αναμετρήσεις το Σάββατο και πέντε την Κυριακή. Σε αυτό συμμετέχουν και φέτος 18 ομάδες κι έτσι θα διεξαχθούν 34 αγωνιστικές. Την περασμένη σεζόν, η κυβέρνηση διέκοψε κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα στα μέσα Μαρτίου (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού), δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα και η λίγκα συνεχίζει με 18 ομάδες, αφού με απόφαση της Ομοσπονδίας απέφυγαν τον υποβιβασμό η Ντεν Χάαγκ και η Βααλβάικ και δεν πήραν την άνοδο η Καμπούρ και η Ντε Γκράαφτσαπ.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αποφασίστηκε να τηρηθεί κανονική η βαθμολογία, με τον Άγιαξ να παίρνει την πρόκριση απευθείας στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ και τη δεύτερη Αλκμάαρ να ξεκινάει την προσπάθειά της για πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους από τον 2ο προκριματικό. Η Φέγενορντ πήρε απευθείας την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η Αϊντχόφεν θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία από τον 3ο προκριματικό της εν λόγω διοργάνωσης και η Βίλεμ από τον 2ο. Να σημειωθεί, ότι κορυφαία προγνωστικά Ολλανδίας θα βρίσκετε στο Betarades.gr

Η Eredivisie στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Η λίγκα αποτελείται από 18 ομάδες οι οποίες παίζουν εντός και εκτός έδρας μεταξύ τους σε ένα πρόγραμμα 34 αγωνιστικών. Η Ομοσπονδία της χώρας κράτησε τις αλλαγές που έγιναν στο περασμένο πρωτάθλημα, ενώ δεν προστέθηκε κάποια καινούργια αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής. Έτσι, όσον αφορά την παραμονή, η 17η και η 18η της κατάταξης θα υποβιβαστούν απευθείας και αγώνες μπαράζ για τη σωτηρία θα δώσει μόνο η ομάδα που θα τερματίσει στη 16η θέση. Οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ (με την πρωταθλήτρια ομάδα να αγωνίζεται στον 3ο προκριματικό και τη δευτεραθλήτρια στον 2ο προκριματικό). Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, ενώ αυτές που θα τερματίσουν από την 4η έως την 7η θέση θα αγωνιστούν στα πλέι οφ Ευρώπης, με έπαθλο ένα ακόμη εισιτήριο για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. 

Τα φαβορί

Την περασμένη σεζόν η Ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει παύλα στο πρωτάθλημα και να μην αναδείξει πρωταθλητή. Ο Άγιαξ και η Αλκμάαρ ισοβάθμησαν στην κορυφή, οι αντιρρήσεις της δεύτερης έπεσαν στο κενό και έτσι ο τίτλος δεν πανηγυρίστηκε από καμία πλευρά. Για τη σεζόν 2020/2021 δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στις αποδόσεις, ο Άγιαξ προβάρει ξανά φαβορί για τον τίτλο, ακολουθεί λίγο πιο πίσω η Αϊντχόφεν, τρίτο φαβορί δίνεται η Αλκμάαρ και τέταρτο η Φέγενορντ. Μάχη αναμένεται να γίνει για τις θέσεις 4-7, με τις Ουτρέχτη και Φίτεσε να έχουν το πάνω χέρι, ενώ αυτό έχουν θέσει ως στόχο και οι Χέρενφεν, Βίλεμ, Γκρόνινγκεν και Χέρακλες. Όσον αφορά την ουρά, η Βααλβάικ και η Φένλο δίνονται πρώτα φαβορί για τον απευθείας υποβιβασμό. Εύκολη χρονιά δεν πρόκειται να έχουν ούτε η Φορτούνα Σιτάρντ, η Ντεν Χάαγκ, η Έμεν και η Σπάρτα Ρότερνταμ και θα κοιτάξουν εξ αρχής να απομακρυνθούν από την τελευταία δυάδα της βαθμολογίας. 

Οι αλλαγές στους πάγκους

Πέντε ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή. Ο Άλαν Πάρντιου δεν συνεχίζει στη Ντεν Χάαγκ και στη θέση του ήρθε ο Αλεξάνταρ Ράνκοβιτς, από τη Φορτούνα Σιτάρντ έφυγε ο Ούλτε και τον αντικατέστησε ο Κέβιν Χόφλαντ, στην Αϊντχόφεν δεν συνεχίζει ο Έρνεστ Φάμπερ, τον οποίο αντικατέστησε ο Ρότζερ Σμιντ. Ο Γκονζάλο Γκαρσία έφυγε από την Τβέντε, η οποία έφερε στη θέση του τον Ρον Τζανς, ενώ ο Τόμας Λετς ανέλαβε τη Φίτεσε αντικαθιστώντας τον Έντουαρντ Στάρινχ.

Η Eredivisie στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δέκα σημαντικότερες μεταγραφές

Όνομα Ηλικία Θέση Από Προς Κόστος
Ντόνι Φαν ντε Μπέικ 23 ΜΕ Άγιαξ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 39.000.000€
Χακίμ Ζιγιές 27 ΜΕ Άγιαξ Τσέλσι 40.000.000€
Άντονι 20 ΜΕ Σάο Πάολο Άγιαξ 15.750.000€
Φιλίπ Μαξ 26 ΑΜ Άουγκσμπουργκ Αϊντχόφεν 40.000.000€
Τσιντέρα Εζούκε 22 ΜΕ Χέρενφεν ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11.500.000€
Μοχάμεντ Κούντους 19 ΕΠ Νόρντζελαντ Άγιαξ 9.000.000€
Τζόελ Φέλτμαν 28 ΑΜ Άγιαξ Μπράιτον 1.000.000€
Σίριελ Ντέσερς 25 ΕΠ Χέρακλες Γκενκ 4.000.000€
Ρίτσου Ντόαν 22 ΜΕ Αϊντχόφεν Αρμίνια Μπίλεφελντ Δανεικός
Λισάντρο Μαγκαλάν 26 ΑΜ Άγιαξ Κροτόνε Δανεικός

Οι ομάδες

Άγιαξ: Μπορεί να τερμάτισε στην κορυφή (βάση των κανονισμών υπερτερούσε στην ισοβαθμία με την Αλκμάαρ), ωστόσο ο Άγιαξ δεν κατέκτησε τον τίτλο, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να βάλει τέλος πρόωρα στη σεζόν και να μην αναδείξει τον Αίαντα πρωταθλητή. Ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, η παραμονή στην κορυφή αποτελεί τον μεγάλο του στόχο, καθώς επίσης και μία αξιόλογη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρέμεινε στην άκρη του πάγκου ο Τεν Χαγκ (από τον Ιανουάριο του 2018), σε μεταγραφικό επίπεδο έβαλε στα ταμεία του κοντά στα 80 εκατ. ευρώ από τις μεταγραφές των Ζιγιές (Τσέλσι), Φαν Ντε Μπέικ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Φέλτμαν (Μπράιτον). Ξόδεψε λίγα μέχρι στιγμής για την ενίσχυσή του (περίπου 25 εκατ. ευρώ), πήρε τον εξτρέμ Άντονι από τη Σάο Πάολο, τον επιτελικό μέσο Κούντους από τη Νόρντζελαντ, ενώ επέστρεψε στο Άμστερνταμ έπειτα από οκτώ χρόνια ο 37χρονος Στεκέλενμπουργκ (από Έβερτον). Άψογη η εικόνα του στην προετοιμασία, έβγαλε αήττητος οκτώ φιλικά (8-1-0), στην πρόβα τζενεράλε νίκησε 1-0 την Άουγκσμπουργκ. 

Αλκμάαρ: Νιώθει αδικημένη με την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην αναδείξει πρωταθλητή για τη σεζόν 2019-2020. Μετά το πέρασμα 25 αγωνιστικών ισοβάθμησε με τον Άγιαξ στην κορυφή και είχε μεγάλη ευκαιρία -έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα- να επιστρέψει στην κορυφή του ολλανδικού ποδοσφαίρου ύστερα από 11 χρόνια (τελευταία φορά τη σεζόν 2008-2009). Θέλει να δώσει απαντήσεις αυτή τη σεζόν, θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει ξανά, δίνεται τρίτο φαβορί για τον τίτλο πίσω από τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν, έχει ως στόχο να μπει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκανε το πρώτο βήμα στον 2ο προκριματικό γύρο ξεπερνώντας το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν σε νοκ άουτ παιχνίδι (1-1 κανονικός αγώνας, 3-1 στην παράταση), στις 15 Σεπτέμβρη φιλοξενείται στο Κίεβο από τη Ντιναμό για τον 3ο προκριματικό. Διατηρήθηκε στην άκρη του πάγκου ο Άρνε Σλοτ (από τον Ιούνιο του 2019), μεταγραφικά  κράτησε τον βασικό της κορμό, με σημαντικότερη απώλεια τον στόπερ Βάουτενς που συνεχίζει στη βελγική Λομέλ. Απέκτησε τον γκολκίπερ Βέρχαλστ (από Γκόου Αχέντ Ιγκλς), έκανε δικό της και τον αμυντικό Σουγκαβάρα (από Ναγκόγια), έδωσε 2.6 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον επιθετικό Κάρλσον (από Έλφσμποργκ). Προβληματική η εικόνα της στα φιλικά, είχε ρεκόρ 1-1-5, στο τελευταίο της αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γάνδη. 

Φέγενορντ: Δεν εκπλήρωσε τον αρχικό στόχο (έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ), οπότε και η χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Δεν πρόλαβε να παίξει τον τελικό Κυπέλλου με την Ουτρέχτη, αφού είχε αποφασιστεί νωρίτερα η αναβολή κάθε αθλητική δραστηριότητας στη χώρα. Με υψηλές βλέψεις για ακόμη μία σεζόν, δεν μπορεί να στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, οι δυνατότητές της και το ταβάνι της είναι μέχρι τη 2η θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, το Κύπελλο αποτελεί κάθε χρόνο στόχο. Συνεχίζει από τον Οκτώβριο του 2019 στο τιμόνι ο πολύπειρος Ντικ Άντβοκατ. Μεταγραφικά, ενισχύθηκε μόνο στην επίθεση, απέκτησε τον Αντονούτσι (Εξτρέμ, από Μονακό Β), τον Ντίμερς (εξτρέμ, Φορτούνα Σιτάρντ) και τον Κοντέχ (Εξτρέμ, από τη Σαν Πάουλ Β) και τον Λίνσεν (Εξτρέμ, από Φίτεσε). Αντίθετα, έχασε το χαφ Τάπια (Θέλτα), έληξαν και οι δανεισμοί των Κάρσντορπ (Αμυντικός, Ρόμα), Ιέ (Αμυντικός, Τραμπζονσπόρ). και Οζιακούπ (Μέσος, Μπεσίκτας). Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, είχε ρεκόρ 1-2-1, στο τελευταίο ηττήθηκε 1-0 από το Αμβούργο. 

Αϊντχόφεν: Αποτυχημένη η περσινή χρονιά για την Αϊντχόφεν, έχασε από νωρίς την επαφή της με την κορυφή, δεν βγήκε στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε στην 4η θέση, έναν πίσω από την Φέγενορντ, χάνοντας στο όριο την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Βασική της προτεραιότητα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος (τελευταία φορά τη σεζόν 2017-2018), δίνεται δεύτερο φαβορί από τους bookmakers, ωστόσο μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το έργο της, αφού υπολείπεται σε ποιότητα από τον Άγιαξ. Κάνει νέα αρχή, έχει νέο προπονητή τον Ρότζερ Σμιντ (πρώην Πάντερμπορν, Σάλτσμπουργκ, Λεβερκούζεν), ο οποίος βρισκόταν εδώ και δύο χρόνια στον πάγκο της Γκουοάν (Κίνα). Τίποτα το τρομερό στις μεταγραφές, πήρε τον αριστερό μπακ της Άουγκσμπουργκ Φίλιπ Μαξ έναντι 8 εκατ. ευρώ, απέκτησε ως δανεικό τον γκολκίπερ Εμβογκό από τη Λειψία. Κράτησε τον περσινό της κορμό, οι αποχωρήσεις αφορούσαν ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν. Έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι δανεισμοί των Μήτρογλου (Επιθετικός, από Μαρσέιγ) και Ροντρίγκεζ (Αμυντικός, από Μίλαν). Στο 3-3-1 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας, στα πιο σημαντικά ηττήθηκε 2-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και νίκησε 4-0 την Χέρτα.

Βίλεμ: Δεν ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για να μπει στην επτάδα, πραγματοποίησε όμως εξαιρετικές εμφανίσεις την περασμένη σεζόν τερματίζοντας στην 5η θέση με ρεκόρ 13-5-8. Ευνοήθηκε από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με ματς παραπάνω από την Ουτρέχτη (στο +3 η διαφορά τους, αλλά υστερούσε σε περίπτωση ισοβαθμίας), η οποία δεν έδωσε ούτε τον τελικό Κυπέλλου με τη Φέγενορντ. Θα παίξει στην Ευρώπη για δεύτερη φορά, η παρθενική της συμμετοχή ήταν το μακρινό 2005. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Άντρι Κόστερ (από τον Ιούλιο του 2018), σε μεταγραφικό επίπεδο απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές, πιο σημαντικές προσθήκες οι Ενταγισιμίγιε (Μέσος, από Ναϊμέγκεν), Οβόσου (Μέσος, από Ντε Γκράαφτσαπ) και Μπροντέιλ (Τερματοφύλακας, από Τβέντε). Έφυγαν ο γκολκίπερ Βελενρόιτερ, οι αμυντικοί Λιούις, Ντανκερλάου, επέστρεψε από το δανεισμό του από τον Ολυμπιακό ο Βρουσάι. Στα δύο σημαντικά φιλικά επικράτησε 2-1 της Φένλο και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αϊντχόφεν. 

Ουτρέχτη: Από τις πιο αδικημένες ομάδες της περασμένης σεζόν, τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα βρισκόταν στο -3 από τη Βίλεμ (την είχε στην ισοβαθμία), αλλά η Ομοσπονδία δεν της επέτρεψε να παίξει το παιχνίδι που χρωστούσε. Αναβλήθηκε και ο τελικός Κυπέλλου με τη Φέγενορντ. Κυνήγησε το θέμα, δεν δικαιώθηκε και έτσι δε θα παίξει στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν. Από τις ομάδες που μπορούν να βάλουν δύσκολα στις μεγάλες δυνάμεις του ολλανδικού ποδοσφαίρου, αναμένεται να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, με την έξοδο στην Ευρώπη να αποτελεί φυσικά τον μεγάλο της στόχο. Από τον Ιούλιο του 2019 συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο έμπειρος Φαν ντεν Μπρομ, μεταγραφικά απέκτησε τους Βάρμερνταμ (Αμυντικός, από Γκρόνινγκεν), Ελία (Εξτρέμ, από Μπασακσεχίρ) και τον Αρζάνι (Εξτρέμ, δανεικός από Μάντσεστερ Σίτι). Δεν ανανεώθηκαν οι δανεισμοί του φορ Αμπάς από τη Μάιντς και του γκολκίπερ Ζουτ από την Αϊντχόφεν, έφυγαν επίσης ο αμυντικός Γιόστεν και ο χαφ Στρίντερ. Στο 3-1-1 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο επικράτησε 2-0 της Τσβόλε. 

Φίτεσε: Αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η περασμένη σεζόν, δεν εξασφάλισε εισιτήριο για την Ευρώπη, τερματίζοντας στην 7η θέση (ρεκόρ 12-5-9) και στο -3 από την 5η Βίλεμ. Θέλει να αφήσει πίσω την προηγούμενη χρονιά και να επικεντρωθεί άμεσα σε αυτήν που έρχεται, με στόχο να επιστρέψει στην Ευρώπη και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο. Αλλαγή υπήρξε στον πάγκο της, ο Στάρινχ αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του ήρθε ο Τόμας Λετς (πρώην Σάλτσμπουργκ, Άουε, Αούστρια Βιέννης), σε μεταγραφικό επίπεδο απέκτησε τέσσερις δανεικούς, πήρε ελεύθερο τον εξτρέμ Τανάνε (από Σεντ Ετιέν) και τον αμυντικό Βίτεκ (από Γκρόιτερ Φιρτ), έφυγαν οι Μάταβζ, Λίλεφελντ, Λάμπρου, Λίνσεν, ενώ δεν ανανεώθηκαν οι δανεισμοί των Μουσόντα (από Τσέλσι), Ομπίσπο (από Αϊντχόφεν) και Ντικό (από Χαλ). Καλή η εικόνα που άφησε στα φιλικά, ήταν αήττητη με ρεκόρ 3-4-0, στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ντάρμσταντ. 

Χέρακλες: Έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, την περασμένη σεζόν τερμάτισε για ακόμη μία φορά πάνω από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας με ρεκόρ 10-6-10, στο -8 από την 5η Βίλεμ και την έξοδο στην Ευρώπη. Έχει στόχο να κάνει ακόμη μία καλή πορεία και αυτή τη σεζόν, θα επιδιώξει να μπει στην επτάδα και στα πλέι οφ Ευρώπης, το έργο της όμως μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Παραμένει στο τιμόνι ο Φρανκ Βόρμουτ (από τον Ιούλιο του 2018), από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι εξτρέμ Μπουργκζόργκ (από Σπέτσια), Ντε λα Τόρε (από Φούλαμ) και ο επιθετικός Μπάκις (από Αντμίρα Βάκερ). Μεγάλη απώλεια ο φορ Ντέσερς, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Γκενκ έναντι 4 εκατ. ευρώ, έφυγαν επίσης οι Ντος Σάντος, Ρόσμαν, Γιακούμπιακ, Φαν ντεν Μπάους, Ντροστ, Κόνινχς, Όσμαν και Μέρκελ, δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του εξτρέμ Μάουρο Ζούνιορ από την Αϊντχόφεν. Στο 4-0-4 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 2-0 από την Μπραουνσβάιγκ. 

Γκρόνινγκεν: Από τις ομάδες που ακόμη κι αν ολοκληρωνόταν η περασμένη σεζόν, δε θα είχε βγάλει άγχος με την παραμονή της και θα πάλευε να εξασφαλίσει θέση μέσα στα πλέι οφ Ευρώπης. Στο νέο πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να βρεθεί μέσα στην επτάδα, ώστε να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη, δεν είναι απ’ τα φαβορί γι’ αυτό το στόχο, ωστόσο δε θα πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Μπάους (από τον Ιούνιο του 2018), μεταγραφικά απέκτησε τον Ντάμερς (Αμυντικός, από Φορτούνα Σιτάρντ), ανανέωσε τον δανεισμό του Ιτακούρα (Αμυντικός, από Μάντσεστερ Σίτι), πήρε επίσης τον Ντανκερλάου (Αμυντικός, από Βίλεμ) και τον εξτρέμ Γιόστεν (Εξτρέμ, από Ουτρέχτη). Μεγάλη είδηση η επιστροφή του Άριεν Ρόμπεν στην ενεργό δράση, με τον 36χρονο να επιστρέφει στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του. Πούλησε έναντι 4 εκατ. ευρώ το δεξί μπακ Ζεϊφάουκ στη Χέρτα, έφυγαν επίσης οι Βάρμερνταμ, Τε Βίρικ, Αμπσαλέμ, ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Ασόρο και Ρένταν από Σουόνσι και Χέρτα αντίστοιχα. Στο 3-3-1 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Χέρενφεν: Είχε αποκτήσει καλή απόσταση από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πρακτικά δεν πρόκειται να κινδύνευε με υποβιβασμό, δέχθηκε χωρίς αντιδράσεις την απόφαση της Ομοσπονδίας να βάλει τέλος πρόωρα στη σεζόν, αφού πολύ δύσκολα θα διεκδικούσε θέση στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας. Τη φετινή σεζόν θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει μία καλύτερη πορεία και έχει ως στόχο την επτάδα. Συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας από τον Απρίλιο του 2019 ο Τζόνι Γιάνσεν, από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Φέιρμαν (Επιθετικός, από Σαν Πάουλι) και Μούλντερ (Τερματοφύλακας, από Σουόνσι), τεράστια απώλεια ο Ετζούκε (Εξτρέμ), ο οποίος πουλήθηκε έναντι 11.5 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έφυγαν για την Φαϊσαλί ο χαφ Φάικ και για την Λεχ Πόζναν ο γκολκίπερ Μπεντναρεκ, ενώ οι δανεικοί Όντγκααρντ, Μπότμαν, Ντόαν και Χαλίλοβιτς επέστρεψαν στις ομάδες τους. Άσχημη η εικόνα της στα φιλικά, είχε μόνο ήττες (6), στην πρόβα τζενεράλε έχασε 1-0 από την Τσβόλε. 

Σπάρτα Ρότερνταμ: Στην επιστροφή της στην Έρεντιβιζιε πραγματοποίησε συμπαθητική πορεία, δεν τη “χάλασε” καθόλου η απόφαση της Ομοσπονδίας για διακοπή του πρωταθλήματος, αν και είχε αποκτήσει αποστάσεις ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις και δύσκολα θα έμπλεκε σε σενάρια υποβιβασμού. Αυτή τη σεζόν έχει ως στόχο να αποφύγει από νωρίς τις περιπέτειες, σύμφωνα με τους bookmakers πάντως θεωρείται μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Χενκ Φράσερ, ενισχύθηκε στις μεταγραφές, οι Θι (Επιθετικός, από Τσβόλε), Μπεουγκελσντάικ (Αμυντικός, από Ντεν Χάαγκ) και Χέιλεν (Αμυντικός, από Έμεν) τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Πούλησε 2 εκατ. ευρώ τον εξτρέμ Ατσέ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, παρελθόν αποτέλεσαν οι Ματέι, Τάβσαν, Χαρούς και Αλμπέρτο. Επέστρεψαν στις ομάδες τους οι δανεικοί Ριγκό, Καράμι, Πιρού και Γιόστεν. Δεν άφησε καλή εικόνα στα φιλικά, είχε ρεκόρ 0-4-2, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 2-1 από τη Ντόρτμουντ.

Έμεν: Ανανέωσε την παρουσία της για τρίτη διαδοχική χρονιά στην Έρεντιβιζιε η Έμεν, η οποία ήταν δεδομένο πως αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν, θα έδινε μάχη μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στηρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα στην έδρα της (αήττητη στα δέκα τελευταία επίσημα με ρεκόρ 8-2-0), αποδυναμώνεται μακριά απ’ αυτήν, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε πανηγυρίσει νίκη (0-3-10). Αναμένεται να έχει δύσκολο έργο και αυτή τη σεζόν, θα χρειαστεί να δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από το 2016 ο Λούκιεν, ο οποίος ήταν αυτός που την οδήγησε στα “μεγάλα σαλόνια”. Σε μεταγραφικό επίπεδο, ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Τίμπλινγκ (Μέσος, από Μπρόντμπι) και Κάβλαν (Αμυντικός, από Αούστρια Βιέννης), συνολικά πάντως βγήκε χαμένη, αφού αποχώρησαν δέκα ποδοσφαιριστές ως ελεύθεροι και πέντε δανεικοί επέστρεψαν στις ομάδες τους. Δεν είχε καλή εικόνα στα φιλικά (1-1-5), στο τελευταίο της έμεινε στο 1-1 με την Τβέντε.

Φένλο: Δεν έκανε καλή πορεία την περασμένη σεζόν η Φένλο, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, πήρε κάποια σημαντικά αποτελέσματα, βγήκε από τις επικίνδυνες θέσεις και η απόφαση της Ομοσπονδίας να διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα, μόνο ευχάριστα ήχησε στα αυτιά των ανθρώπων της ομάδας. Η Φένλο έχει μοναδικό στόχο αυτή τη χρονιά την παραμονή και τίποτα παραπάνω. Παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας για δεύτερη σερί σεζόν ο 60χρονος Ντε Κόνινχ. Μεταγραφικά, απέκτησε τους Γιακουμάκη (Επιθετικός, από ΑΕΚ), Χούπερτς (Μέσος, από Λόκερεν), Σμιντζ (Αμυντικός, από ΒΑΚ Πέλετς), Αρίας (Επιθετικός, από Έμεν), Σβίνκελς (Αμυντικός, από Μαλίν), Γκέλμι (Αμυντικός, από Τουν) και Φαν Κρόι (Μέσος, από Τσβόλε). Αντίθετα, αποχώρησαν 12 ποδοσφαιριστές (οι πέντε εξ αυτών δανεικοί), σημαντικότερες απώλειες οι Νταρφάλου, Σινκλέρ, Μπρουνς και Γιεμπόα, όλοι τους επέστρεψαν στις ομάδες τους. Έφυγαν επίσης οι Γιάνσεν, Ρέσελερ, Οπόκου, Νεουντέκερ, Φαν Όοιεν και Κάτερμολ. Κακή η εικόνα της στα φιλικά, είχε ρεκόρ 1-0-4, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 4-0 από την Γκλάντμπαχ. 

Τβέντε: Η επιστροφή της στην Έρεντιβιζιε δεν συνοδεύτηκε με επιτυχία, με την Τβέντε να τερματίζει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας (14η με ρεκόρ 7-6-13) και να απέχει μόλις έναν πόντο απ’ τα μπαράζ παραμονής. Η απόφαση της Ομοσπονδίας να διακόψει το πρωτάθλημα ήχησε με ευχαρίστηση στα αυτιά των ανθρώπων της ομάδας. Ξεκινάει από καλή αφετηρία αυτή τη σεζόν η Τβέντε, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή. Η διοίκηση δεν έμεινε ευχαριστημένη από τη δουλειά του Γκονζάλο Γκαρσία, χώρισε τους δρόμους της με τον Ισπανό και έφερε στη θέση του Ρον Τζανς, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, καθώς υπήρξε προπονητής των Γκρόνινγκεν, Χέρενφεν και Τσβόλε. Μεταγραφικά, απέκτησε πολλούς δανεικούς (ξεχωρίζουν ο Λάμπρο από τον ΠΑΟΚ, Ντανίλο και Πιερί από τον Άγιαξ και Τσέρνι από την Ουτρέχτη), μοναδική μεταγραφή ο αριστερός μπακ Σμολ από τη Φόλενταμ. Αποχώρησαν πέντε δανεικοί (οι Ισπανοί Μάτος, Οριόλ Μπουσκέτς, ο Φερντόνκ και οι εξτρέμ Ζεκινί, Νακαμούρα), έφυγαν επίσης Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (Εξτρέμ, Παναθηναϊκό), Μπίεν (Αμυντικός, Ντεν Χααγκ), Βούκιτς (Εξτρέμ, Σαραγόσα) και Μπροντέιλ (Τερματοφύλακας, Βίλεμ). Καλή η εικόνα της στα φιλικά, είχε ρεκόρ 3-2-0, στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Έμεν.

Τσβόλε: Ανακουφίστηκε με την απόφαση της Ομοσπονδίας να αναβάλλει τη σεζόν στην Έρεντιβιζιε, με την Τσβόλε να ισοβαθμεί ως εκείνη τη στιγμή με τη Φορτούνα Σιτάρντ, που βρισκόταν στη θέση των μπαράζ παραμονής. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 7-5-14, ήταν αρκετά παραγωγική στα παιχνίδια της, είχε την δεύτερη χειρότερη άμυνα της λίγκας με 55 γκολ παθητικό. Για ακόμη μια σεζόν έχει έναν και μοναδικό στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, οι bookmakers πάντως εκτιμούν πως δεν πρόκειται να κινδυνέψει. Δεύτερη διαδοχική χρονιά στον πάγκο της ο Τζον Στέχεμαν, από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι Ντροστ (Εξτρέμ, από Χέρακλες) και Στρίντερ (Μέσος, από Ουτρέχτη), από τις αποχωρήσεις οι Χάμερ (Μέσος), Θι (Επιθετικός, Σπάρτα Ρότερνταμ), Ντέκερ (Μέσος, Ντε Γκράαφτσαπ) και Φαν Κρόι (Εξτρέμ, Φένλο). Στο 3-0-3 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε 1-0 της Χέρενφεν.

Φορτούνα Σιτάρντ: Δεν πραγματοποίησε καλή πορεία την περασμένη σεζόν, από νωρίς βρέθηκε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και ήταν δεδομένο ότι αν δεν υπήρχε απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος, θα έδινε μάχη για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Παρόμοια αναμένεται η φετινή σεζόν, η λογική λέει ότι θα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού είναι ο μεγάλος της στόχος. Αλλαγή υπήρξε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ούλτε αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του θα καθίσει ο βοηθός του Κέβιν Χόφλαντ. Σημαντικές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, απέκτησε συνολικά 13 ποδοσφαιριστές, ενώ πολλές ήταν οι αποχωρήσεις. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι Χάνσον (Εξτρέμ, από Αννόβερο), Ριένστρα (Μέσος, Καϊσέρισπορ), Κοξ (Αμυντικός, από Μπράιτον), Σέουντγενς (Εξτρέμ, από Γκεντσλερμπιρλιγκί), Φαν Μπέινεν (Αμυντικός, από Γκεντσλερμπιρλιγκί). Πήρε κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Ντίμερς (Εξτρέμ, Φέγενορντ) και Σις (Εξτρέμ, Αμιάν), έφυγαν επίσης οι Ντάμερς, Αμιό και πέντε δανεικοί που επέστρεψαν στις ομάδες τους. Στο 2-0-1 το ρεκόρ της στα φιλικά, στο τελευταίο επικράτησε 2-1 της Φένλο. 

Ντεν Χάαγκ: Η μία από τις δύο ευνοημένες ομάδες της Έρεντιβιζιε ήταν η Ντεν Χάαγκ, η οποία βρέθηκε μία ανάσα από τον υποβιβασμό στη β’ τη τάξει κατηγορία, “χρωστάει” πολλά στην Ομοσπονδία που την έσωσε μετά την απόφασή της για αναβολή του πρωταθλήματος. Δε θέλει να περάσει ξανά τέτοια περιπέτεια, οι bookmakers την κατατάσσουν στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, δείχνει όμως να βρίσκεται ένα κλικ (βάσει αποδόσεων) πάνω από τις ομάδες που θα δώσουν πραγματικά μάχη μέχρι τέλους για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων. Η διοίκηση δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Άλαν Πάρντιου, με τον Άγγλο κόουτς να αποχωρεί από τη Χάγη και τη θέση του να παίρνει ο Σέρβος Αλεξάνταρ Ράνκοβιτς που μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του Φράσερ στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, απέκτησε 13 ποδοσφαιριστές, ενώ την πόρτα της εξόδους είδαν 22 ποδοσφαιριστές (οι εννιά εξ αυτών δανεικοί). Από τις προσθήκες ξεχωρίζει ο Εστέβες από την Γιορκ 9 FC. Αήττητη στα φιλικά προετοιμασίας (1-4-0), στην πρόβα τζενεράλε έφερε 1-1 με τη Σπάρτα Ρότερνταμ. 

Βααλβάικ: Η επιστροφή της έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας από την Έρεντιβιζιε δεν συνοδεύτηκε με θετικό τρόπο, με τη Βααλβάικ να αποδεικνύει για τα καλά ότι ήταν η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας και αν δεν ερχόταν η απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να γλύτωνε τον υποβιβασμό. Σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (ρεκόρ 4-3-19), είχε την χειρότερη άμυνα με 60 γκολ και μία από τις χειρότερες επιθέσεις (27 γκολ). Λογίζεται και αυτή τη σεζόν ακλόνητο φαβορί για τον υποβιβασμό (απόλυτα δικαιολογημένα) θα πρέπει να συμβούν πολλά για να διαψεύσει τους bookmakers. Συνεχίζει στον πάγκο για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Φρεντ Χριμ, στην προσπάθεια της να αποφύγει το… μοιραίο ενισχύθηκε στις μεταγραφές, αποκτώντας οκτώ ποδοσφαιριστές (τέσσερις δανεικούς). Ξεχωρίζει ο Ανίτα (Μέσος, από ΤΣΣΚΑ Σόφιας). Αντίθετα, οι αποχωρήσεις ήταν 12 στον αριθμό, ο χαφ Ριένστρα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου, ενώ ο αμυντικός Ντελκρουά και ο επιθετικός Φέντε επέστρεψαν στις Άντερλεχτ και Φέγενορντ αντίστοιχα. Στο 1-1-4 το ρεκόρ της στα φιλικά, στο πιο σημαντικό ηττήθηκε 6-1 από τον Άγιαξ. 

Η Eredivisie στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ